Gå direkt till innehåll
Mikael Nilsson, rektor på Färjestadsskolan
Mikael Nilsson, rektor på Färjestadsskolan

Pressmeddelande -

Hurra, Färjestadsskolan hela 50 år

I dag, torsdagen den 16 maj, gratulerar vi Färjestadsskolan då det är exakt femtio år sedan skolan öppnade. Kul tycker vi.

Och det tyckte också elever och besökare som tog del av dagens festligheter när vi firade femtioåringen med att hålla öppet hus för allmänheten under eftermiddagen. Förutom musik och cirkusteater hade aktiviteterna fokus på nostalgi. Bland annat kunde besökarna prova på tidstypiska lekar och aktiviteter från sextiotalet som att hoppa hage och dansa twist.

Dessutom erbjöds besökarna att ta del av en utställning som gav en historisk tillbakablick hur det var att gå i skolan för 50 år sedan.

När det begav sig gick det cirka 450 elever på skolan. Nu har vi även sju fritidshem, något som inte fanns när skolan öppnade på 60-talet. På den tiden läste eleverna ämnet hembygdskunskap, ett ämne som i dag inte finns kvar.

Givetvis serverades också tårta dagen till ära

– I dag har vi firat att vår verksamhet fyller år genom att återuppleva 60-talet genom att följa både modet, musiken och lekarna. Vi är oerhört stolta över att skolan har hängt med i ett halvt sekel. Det känns fantastiskt kul, säger Mikael Nilsson, rektor på Färjestadsskolan.

För mer information kontakta:

Mikael Nilsson, rektor, 054-540 33 98
Tobias Andersson, kommunikatör, 054-540 35 20

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.