Gå direkt till innehåll
Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, testar en klimatsmart burgare tillsammans med Felix Strandvik från samarbetspartnern Ahlström Factory.
Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, testar en klimatsmart burgare tillsammans med Felix Strandvik från samarbetspartnern Ahlström Factory.

Pressmeddelande -

1 480 klimatsmarta burgare till gymnasieelever

Vegetarisk street food. Det är vad som står på menyn denna vecka för eleverna på Karlstads kommunala gymnasieskolor. På tisdagen serverades totalt 1 480 klimatsmarta burgare.

Maträtterna under veckan är växtbaserade, men fokus ligger på att det är goda och moderna maträtter från olika ursprungsländer. Temat är street food och varje dag erbjuds en ny rätt.

1 480 klimatsmarta burgare

På tisdagen serverades klimatsmarta burgare med guacamole och picklad rödlök.

Totalt gick det åt 1 480 burgare på Nobelgymnasiet, Sundsta-Älvkullegymnasiet och Tingvallagymnasiet.

- Jag brukar äta vegetariskt ibland. Jag tycker att det här med en vegetarisk street food-vecka är ett bra initiativ, säger eleven Brigita Barynaite.

- Burgaren smakade bra. Kul att prova på lite nya rätter, säger eleven Klara Pettersson.

"God och näringsriktig vegetarisk mat"

Konceptet är ett samarbete mellan Karlstads kommunala gymnasieskolor och Ahlström Factory.

Alain Grenard är kostchef på gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen.

- Målet med den här veckan är att få fler elever att prova nya vegetariska rätter. Det är en våldsam utveckling på den vegetariska marknaden nu. Det finns en stor efterfrågan bland eleverna och då är det vårt ansvar att servera god och näringsriktig vegetarisk mat, säger Alain Grenard och fortsätter:

- Jag är supernöjd med burgartisdagen! 1 480 serverade burgare är en bra siffra. Men antalet är en sak, det är ännu roligare att alla verkade nöjda och tyckte att det smakade bra.

"Tvätta bort fördomar mot vegetarisk mat"

Felix Strandvik, Ahlström Factory, är mycket nöjd med samarbetet.

- Vi samarbetar med många av Sveriges kommuner och hör ofta att det är svårt att få fler att våga prova det vegetariska alternativet. Då tog vi kontakt med Alain Grenard som är en otroligt driven person och tillsammans med sin kökspersonal jobbar hårt för att tvätta bort fördomar mot vegetarisk mat. Tillsammans tog vi fram konceptet street food som helt enkelt paketerar det vegetariska alternativet på ett attraktivt sätt och fokuserar på att det är god mat, säger Felix Strandvik.

För mer information kontakta:
Alain Grenard, kostchef gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, 070-206 02 80
Felix Strandvik, Ahlström Factory, 070-404 73 12
David Falk, kommunikatör gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, 076-11 88 290

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.