Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Landshövdingegården byggdes i början av 1700-talet.

Byggnadsminnen renoveras med varsam hand

Under våren och sommaren renoverar och underhåller Karlstads kommun några av stadens byggnadsminnen. På Landshövdingegården renoveras tak, fönster och fasad och på Karlstads teater är det dags att laga puts och måla.

Resultat av trygghetsundersökning presenteras

Resultat av trygghetsundersökning presenteras

Gensvaret var stort när kommunen genomförde en trygghetsundersökning i vintras. 5592 synpunkter om otrygga platser togs emot. Många av synpunkterna handlade om belysning och kommunen kommer därför se över och förbättra belysningen på några platser. Resultatet av undersökningen och synpunkterna i kartan presenteras nu för Karlstadsborna.

Pressinbjudan: Öppet hus hos Värmland Tillsammans 9 maj

Pressinbjudan: Öppet hus hos Värmland Tillsammans 9 maj

Aktiviteten är en del i den europeiska kampanjen ”Mitt Europa” som visar upp EU-finansierade satsningar. Projektet Värmland Tillsammans syftar till att förhindra långvarigt utanförskap och att målgruppen ska komma närmare arbetsmarknaden eller etablera sig i studier eller arbete.

Skolelever sprang mot cancer

Skolelever sprang mot cancer

I dag har skolelever runt om i Karlstad gjort en bra sak både för sig själva och för cancersjuka barn. Genom att motionera har de samlat in pengar till Barncancerfonden.

Pressinbjudan: Kom och träffa röstmottagarna i EU-valet

Pressinbjudan: Kom och träffa röstmottagarna i EU-valet

Från och med den 8 maj kan du börja rösta i valet till Europaparlamentet. Det är tack vare alla röstmottagare, som gör en insats för demokratin, som valet kan genomföras. Kom och träffa några av röstmottagarna, kommunens valsamordnare och valnämndens ordförande.

Karlstad är Sveriges fjärde bästa miljökommun 2019

Karlstad är återigen i topp som en av landets absolut bästa miljökommuner. I år fick kommunen sin bästa placering hittills. Tidningen Aktuell Hållbarhet har rankat Sveriges kommuner, och Karlstad hamnade på fjärde plats.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.