Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Boken Stadsträdgården i Karlstad släpps 24 april.

Pressinbjudan: Släppfest för bok om stadsträdgården

Onsdag den 24 april lanseras boken om Stadsträdgården; över 200 sidor om allt från parkens växter, dess historia och aktiviteter. Boken är resultatet av ett medborgarförslag och har tagits fram av Per Berggrén, Inger Berggrén och Anders Blomqvist.

Tillsammans håller vi Karlstad rent!

Tillsammans håller vi Karlstad rent!

Håll Karlstad rent! Det tycker kommunen och Håll Sverige Rent som nu får hjälp av skolelever, förskolebarn och privatpersoner att städa Karlstad under Skräpplockardagarna.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 17 april

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 17 april

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Skiss på cykelbron av WSP

Cykelbro på upphandling

Idag beslutade teknik- och fastighetsnämnden att gå ut med upphandlingen för den planerade cykelbron mellan Färjestad och Råtorp. Cykelbron är en särskild satsning för att främja det hållbara resandet och kommer knyta ihop de norra stadsdelarna.

Kommunstyrelsen i korthet den 15 april

Kommunstyrelsen i korthet den 15 april

Det här är några av ärendena som kommunstyrelsen beslutade om vid sammanträdet den 15 april. Bland annat handlade det om att den politiska majoriteten vill minska användningen av fossila plastprodukter i koncernen.

Foto: Sanna Filipsson

​Pressinbjudan: Avslutning med Kodstugan i Skaparverkstan

Under våren har Kodcentrum, Karlstads Stadsbibliotek och volontärer från it-företag i Karlstad under en kväll i veckan förvandlat Skaparverkstan i Bibliotekshuset till en Kodstuga. Onsdag den 17 april är sista tillfället och deltagarna visar upp sina projekt. Välkommen!

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.