Gå direkt till innehåll
​Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 19 juni

Pressmeddelande -

​Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 19 juni

Upphandling av entreprenad på Jakobsberg och en om- och tillbyggnad av Vitsippans förskola på Sommarro. Det är några av de ärenden som hanterades på dagens teknik- och fastighetsnämnd.

E-förslag trafiksituation Sångtrastens förskola

Förslagsskrivaren vill att förvaltningen ska se över trafiksituationen vid Sångtrastens förskola på Färjestad. Gatan Svalgången används i dagsläget av boende och som in- och utfart vid lämning och hämtning av barn. Förvaltningen har sen e-förslaget gjort en utredning av trafiksituationen och kontaktat barn- och ungdomsförvaltningen som har hand om förskolan. Barn- och ungdomsförvaltningen har inte fått några synpunkter från föräldrar eller förskolan. Situationen bedöms fungera bra, bland annat utifrån låga hastigheter, visad hänsyn och att barnen är med sina föräldrar. Åtgärder som föreslås är att skyltningen av parkeringsplatserna inom fastigheten ses över och att förskolan informerar föräldrar om parkering och trafik.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner e-förslaget och godkänner förvaltningens utredning.

Upphandling för anläggningsentreprenad Jakobsberg

Första etappen av Jakobsberg börjar ta form och under hösten 2019 planerar förvaltningen att börja med infrastrukturen och vill påbörja upphandling. Den planerade entreprenaden omfattar bland annat nya lokalgator, cykelvägar, gröna stråk, VA-ledningar, pumpstation och två parker samt iordningställande av Rosenborgsgatan.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att genomföra upphandlingen ochbemyndigar direktören att anta entreprenör.

Riktlinjer för byggnation och förvaltning

Karlstads kommun tog för några år sedan fram byggriktlinjer för förvaltning och byggnation som bland annat beskriver vilka krav vi ställer vid om- och nybyggnationer.Riktlinjerna är en ambitionshöjning utöver lagkrav och praxis och används i första hand av entreprenörer och konsulter.Förvaltningen har uppdaterat riktlinjernaoch kommer föra in ett stycke om att livscykelkostnad ska tas fram för varje investering som har en märkbar påverkan på skötsel- underhålls- och energikostnader.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner de nya riktlinjerna med tillägget att användning av solceller alltid ska utredas i samband med byggnation.

Om- och tillbyggnad av Vitsippans förskola

Karlstads kommun har under våren 2019 köpt fastigheten Duvkullan 2 på Sommarro, som vi tidigare hyrt som förskolelokal.Nya stadsdelen Jakobsberg byggs intill och det finns ett behov av fler förskoleplatser. Förvaltningen har därför tagit fram ett förslag på tillbyggnad för att få in ytterligare fyra avdelningar på förskola. Det behövs även en ombyggnad av befintliga lokaler som inte är ändamålsenliga för dagens förskoleverksamhet. Ombyggnationen beräknas till 49,5 miljoner kronor.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden tillstyrker förslaget och ansöker om 3 500 tkr förskotterat år 2019 och därefter fördelningen 26 000 tkr år 2020 och 20 000 tkr för 2021.

Nämnden godkände även ett antal yttranden om olika detaljplaner och stadsdelsvisionen för Viken.

Samtliga av nämndens yttranden kan du hitta här.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande teknik- och fastighetsnämnden 054- 540 12 78

Per-Anders Bergman, teknik- och fastighetsdirektör 054-540 65 72

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.