Gå direkt till innehåll
Kort från barn- och ungdomsnämnden

Pressmeddelande -

Kort från barn- och ungdomsnämnden

Det här är ett av de ärenden som barn- och ungdomsnämnden beslutade om på sitt sammanträde den 19 juni.

Detaljplan norra Våxnäs

Stadsdelen Våxnäs är ett område som växer och förtätas med allt fler bostäder. Det innebär ett ökat behov av fler platser inom förskola och skola. I området finns Fredricelundsskolan, som är en grundskola. Skolan ska byggas ut för att öka antalet elevplatser. I anslutning till området finns också förskolan Plinten.

En förstudie kommer genomföras för att undersöka framtida behov av en utökning av Plintens förskola och om den eventuella utbyggnaden är tillräcklig för framtida behov.

Det finns ett antal områden som är viktiga att ta hänsyn till vid byggnationen av nya bostäder. Ny tillfartsväg bör anläggas innan exploateringen av bostäder sker.

Förskolan Plinten ligger i direkt anslutning till planområdet. Det är därför viktigt att tung byggtrafik inte leds direkt utanför förskolan.

Barn- och ungdomsförvaltningen bifaller granskning av detaljplan för norra Våxnäs med följande tillägg/justeringar:

- Säkerställa trygga och säkra skolvägar för barnen.

- Hänsyn ska tas till Boverkets allmänna råd om en friyta på 40 kvadratmeter per barn i förskolan och 30 kvadratmeter per barn i skola.

- Byggtrafik ska inte ledas via/utanför förskolan Plinten. Ny tillfartsväg bör därför anläggas innan exploateringen av bostäder sker.

- Ta med detaljplanen för norra Våxnäs i den framtida planeringen för förskola i stadsdelen Våxnäs (som beskrivs i Lokalbehovsplan 2020–2026).

Beslut:

Barn- och ungdomsnämnden godkänner detaljplan i granskningsskedet med ovan nämnda tillägg/justeringar.

För mer information kontakta:

Niklas Wikström, ordförande barn- och ungdomsnämnden, 054-540 12 82

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.