Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Framtidens medarbetare besöker Yrkesmässan

Alla elever i årskurs 8 ska under våren göra sin yrkesprao. Starten för det blir Yrkesmässan, en dag där elever och arbetsgivare möts. På mässan kommer eleverna att prova på aktiviteter kopplat till olika yrken. Yrkesmässan ska inspirera och öka elevernas valkompetens inför deras gymnasieval och framtida yrkesval.

Nya båtplatser kommer till kommunala båtplatskön. Bild från småbåtshamn i Tullholmsviken.

Krafttag om båtplatshanteringen ger ett 100-tal lediga platser

Just nu ser Karlstads kommun över sin hantering av båtplatser för privatpersoner. Arbetet innebär att alla avtal ändras för att förtydliga vilka regler som gäller och samtidigt ändras numreringen av plaster och nya, säkrare låssystem införs. Nu står det klart att flera platser blir lediga som kommer att delas ut till de som står i den kommunala båtplatskön.

Vad tycker Karlstadsborna om gator, vägar och vatten?

Vad tycker Karlstadsborna om gator, vägar och vatten?

Vad tycker du om standarden på gator? Om vi ska göra det bättre för cyklister, vad är viktigast att satsa på? Är det skräpigt på torg och trottoarer? Under den här veckan kommer enkäten ”Kritik på teknik” att skickas ut till 500 slumpvis utvalda Karlstadsbor.

Nya parkeringsskyltar vid parkeringsanläggningen Bilan

Nu visar skyltarna lediga parkeringsplatser

Från och med onsdagen den 30 januari kommer skyltar vid de större parkeringsanläggningarna i Karlstad centrum att visa antalet platser som är lediga.

Nobelgymnasiets SM-kvaltävling avgjord

Nobelgymnasiets SM-kvaltävling avgjord

Adam Olsson vann Nobelgymnasiets uttagningstävling till SM för unga plåtslagare. Nu har han chans att bli en av sex deltagare i SM-finalen i Katrineholm den 29 mars.

Kommunens internservice certifieras för kvalitetsarbete

Kommunens internservice certifieras för kvalitetsarbete

Serviceavdelningen, som står för kommunens interna service, har nu fått ett kvitto på sitt kvalitetsarbete. Avdelningen är den första bland kommunens förvaltningar som är kvalitetscertifierade enligt en internationell standard ISO 9001:2015. Genom att sätta kunden i fokus och arbeta systematisk med förbättringar kan avdelning leverera tjänster och varor med hög och jämn kvalitet.

Beslut från stadsbyggnadsnämnden 23 januari

Beslut från stadsbyggnadsnämnden 23 januari

Här kan du läsa om några av de beslut som stadsbyggnadsnämnden fattade vid sitt sammanträde den 23 januari. För samtliga beslut, se protokollet på karlstad.se inom kort. 

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.