Gå direkt till innehåll
Nobelgymnasiets SM-kvaltävling avgjord

Pressmeddelande -

Nobelgymnasiets SM-kvaltävling avgjord

Adam Olsson vann Nobelgymnasiets uttagningstävling till SM för unga plåtslagare. Nu har han chans att bli en av sex deltagare i SM-finalen i Katrineholm den 29 mars.

Förra veckans uttagningstävlingar runt om i landet lockade totalt cirka 140 unga plåtslagare som går årskurs tre på bygg- och anläggningsprogrammet.

Uppgiften skulle genomföras på max sex timmar och krävde matematiska beräkningar, materialkännedom, problemlösningsförmåga och känsla för hantverket.

”Skulle betyda jättemycket”

Lokala domare utsåg Adam Olsson till vinnare på Nobelgymnasiet. Bidraget skickas vidare till en central jury som väljer ut sex finalister som gör upp om medaljerna i SM-finalen på PFV Teknikcentrum i Katrineholm den 29 mars. Vilka de sex finalisterna är offentliggörs den 15 februari.

- Det känns riktigt kul att jag lyckades vinna och det skulle naturligtvis betyda jättemycket om jag får chansen i finalen, säger Adam Olsson.

”Plåtslagare är ett framtidsyrke”

Markku Furu är yrkeslärare på bygg- och anläggningsprogrammet på Nobelgymnasiet.

- Det är ganska avancerade beräkningar och det gäller att ha känsla för verktyg och maskiner. En annan viktig faktor är att lägga tid på rätt saker. Adam har lugnt i sitt tänkande som krävs för yrket. Vi får hoppas att hans resultat räcker till en finalplats. Det är en merit för framtida jobbsökande att gå vidare. Behovet av plåtslagare är mycket stort. Plåtslagare är ett framtidsyrke för både killar och tjejer, säger Markku Furu.

Förra året deltog John Bajer från Nobelgymnasiet i SM-finalen för unga plåtslagare.

För mer information kontakta:
Adam Olsson, elev, 076-30 88 432
Markku Furu, yrkeslärare, 054-540 14 27

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.