Gå direkt till innehåll
Nya parkeringsskyltar vid parkeringsanläggningen Bilan
Nya parkeringsskyltar vid parkeringsanläggningen Bilan

Pressmeddelande -

Nu visar skyltarna lediga parkeringsplatser

Från och med onsdagen den 30 januari kommer skyltar vid de större parkeringsanläggningarna i Karlstad centrum att visa antalet platser som är lediga.

Nu är parkeringsledningssystemet igång med runt 1700 registrerade parkeringsplatser. Systemet känner av när bilar åker in och ut från anläggningen och räknar på så vis ut hur många lediga platser det finns. Antalet visas på skyltar vid anläggningen och i appen SwappAccess. I appen kan man även se hur många handikapplatser och laddplatser till elbilar som är lediga.

- Det känns kul att vi är igång. Detta är ett viktigt första steg i att göra det lättare för både Karlstadsbor och besökare att hitta lediga parkeringsplatser i Karlstad, säger Henrik Lindblom (L), styrelseordförande i Karlstads parkerings AB.

Snart börjar nästa etapp

Den sista etappen påbörjas så snart tjälen släpper och allt ska enligt tidsplanen vara klart under våren 2019. Då ska 21 nya digitala vägvisningsskyltar vara uppmonterade längs med gatorna i centrum som är sammanlänkade med de skyltar som finns på parkeringsanläggningarna.

- Förhoppningsvis kommer bilisterna att märka att det finns lediga parkeringar i centrum och även på ställen de kanske inte kände till, säger Henrik Lindblom (L), styrelseordförande i Karlstads parkerings AB.

Berörda parkeringsanläggningar

Karlstads nya parkeringsledningssystem finns på följande P-anläggningar:

Markparkering

Bilan
Gamla badhuset
Klaraborg
Sandgrund
Slussvakten
Älgen

P-hus

Bryggudden Parkering
Duvan
Duvslaget
Gripen
Mitt i city
Åhléns


För mer information, kontakta:

Henrik Lindblom, styrelsordförande (L), tel.nr: 070-543 71 63

Susanne Edsgård, VD, Karlstads parkerings AB, tel.nr: 054-540 45 64

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.