Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Vård- och omsorgsnämnden i korthet 23 januari

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

​Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 23 januari

​Beslut i korthet från teknik- och fastighetsnämnden 23 januari

Samrådsyttrande på detaljplanen för Jakobsberg, äskande av pengar för två ombyggnationer och upphandling av entreprenör för andra delen av Bråtebäckens industriområde. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Så kan både campare och allmänhet samsas på Bomstadbaden

Så kan både campare och allmänhet samsas på Bomstadbaden

Nu finns ett förslag till detaljplan som visar hur marken vid Bomstadbadens camping får användas. Förslaget innebär att allmänheten får tillgång till strandlinjen och att det blir tillåtet med längre uppställningar av till exempel husvagnar. Nu får allmänheten lämna sina synpunkter på förslaget.

 Idag invigdes Hultbergsskolan med helt ny idrottshall

Idag invigdes Hultbergsskolan med helt ny idrottshall

Hultsbergsskolan är nu totalrenoverad, tillbyggd och anpassad föra att erbjuda bästa tänkbara lärmiljöer. Förskolan har fått fler avdelningar, samtliga verksamheter där har fått renoverade lokaler och nya matsalar har byggts. Verksamheten består av förskola, särskola och skola för barn och elever från 1 till 16 år.

​Storsatsning på programmering i skolan

​Storsatsning på programmering i skolan

Alla högstadie- och gymnasieelever på Karlstads kommuns skolor ska tillsammans fördjupa sina kunskaper i programmering. Satsningen är möjlig tack vare Ljungbergsfondens investering på nästan 1,8 miljoner kronor i det treåriga projektet.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.