Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Granresning på Stora torget

Granresning på Stora torget

Tisdag, 27 november, kommer julkänslan sprida sig i stan när Karlstads kommun reser årets julgran på Stora torget. Granen kommer från Borserud utanför Molkom och är omkring 15 meter hög. Nytt för i år är att det ombyggda Hagatorget får en julgran på en ny plats.

Karlstadsbuss kommer att behålla hållplatsen vid Stockfallets skola.

Bättre bussförbindelse efter dialog med boende på Stockfallet

Karlstadsbuss lyssnar på de boende på Stockfallet och ändrar vinterns planerade linjedragning så att bussen fortsätter att gå till Stockfallets skola. Det står klart efter ett möte på torsdagskvällen med Karlstadsbuss och ett 50-tal Stockfallsbor.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 22 november

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 22 november

På kultur- och fritidsnämndens möte den 22 november beslutades bland annat om medfinansiering av projektet Kultur på lika villkor, stöd till arrangörsföreningen av friidrotts-SM, övertagande av Fritidsbanken och Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne 2018.

Soran Afrasiabi blev Årets Sola 2018.

Vem är din kandidat till Årets Sola 2019?

Nu är det dags att nominera Årets Sola 2019! – Vi söker någon som är inspirerande, driftig och har ett gott bemötande. Alla som vill är välkomna att gå in på karlstad.se/sola och nominera sin favorit, säger Ulf Johansson, tillväxtdirektör och ordförande i juryn.

Beslut från teknik- och fastighetsnämnden 21 november

Beslut från teknik- och fastighetsnämnden 21 november

Upphandling av entreprenör för byggnationen av Fredricelundsskolan och Färjestadsskolan och nya avtal för båtplatser. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Verksamhetsstöd och IOP till föreningar med särskild social inriktning 2019

Verksamhetsstöd och IOP till föreningar med särskild social inriktning 2019

Arbetsmarknads- och socialnämnden har tagit emot 16 ansökningar om verksamhetsstöd för 2019. Budget för 2019 är 1 928 093 kr. Budget för IOP är 8 382 175 kr. Bedömningar av ansökningarna görs utifrån föreningarnas målgrupper och hur deras verksamheter utgör ett komplement till arbetsmarknads- och socialförvaltningens verksamhetsområde.

Mitticitygaraget är en av de anläggningar som kommer ingå i parkeringsledningssystemet.

Nu börjar det grävas för Karlstads parkeringsledningssystem

Nu börjar kommunens entreprenör installera de detektorer som ska känna av hur många bilar som åker in och ut på parkeringsanläggningarna i centrum. Det kommer sedan att visas på skyltar och i en app så att besökare till Karlstads centrum inte ska behöva leta efter en ledig parkeringsplats.

Kommunstyrelsen i korthet den 20 november

Kommunstyrelsen i korthet den 20 november

Det blågröna styrets förslag till budget klubbades och kommunen yttrar sig i målet om Visit Karlstad AB. Det var några av ärendena på kommunstyrelsens novembermöte.

Ny gymnasiechef på Tingvallagymnasiet

Ny gymnasiechef på Tingvallagymnasiet

Anne-Maj Kihlstrand blir ny gymnasiechef på Tingvallagymnasiet. Hon arbetar nu som rektor i Sydnärkes utbildningsförbund och tillträder den nya tjänsten 1 februari 2019.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.