Gå direkt till innehåll
Karlstadsbuss kommer att behålla hållplatsen vid Stockfallets skola.
Karlstadsbuss kommer att behålla hållplatsen vid Stockfallets skola.

Pressmeddelande -

Bättre bussförbindelse efter dialog med boende på Stockfallet

Karlstadsbuss lyssnar på de boende på Stockfallet och ändrar vinterns planerade linjedragning så att bussen fortsätter att gå till Stockfallets skola. Det står klart efter ett möte på torsdagskvällen med Karlstadsbuss och ett 50-tal Stockfallsbor.

Med anledning av den nya snabbusslinjen, linje S, och behovet att förse Norra Stockfallet och Edsgatan med stadstrafik planerade Karlstadsbuss att förändra linjerna 3 och 4. Förändringen innebar bland annat tätare turer och en ny hållplats vid Lidl samt direktförbindelse med Rudsvägen men även att busshållplatsen vid Stockfallets skola försvann. Några boende på Stockfallet hörde då av sig till kommunen för att behålla hållplatsen.

- Vi förstår att de som bor här vill ha kvar hållplatsen och jag tycker att vi har hittat en bra kompromiss. Nu kommer varannan buss åka till Stockfallets skola och varannan till Edsgatan, säger Mattias Bergh, chef för Karlstadsbuss.

Möte med de boende

Under torsdagskvällen träffades representanter från Karlstadsbuss och ett 50-tal boende på Stockfallet för att diskutera situationen.

- Vi hade en bra diskussion och jag tycker att vi har hittat en lösning som fungerar för de allra flesta. Med delade turer kan vi både behålla hållplatsen till skolan och förse Norra Stockfallet och Edsgatan med stadstrafik som inte haft det tidigare, berättar Mattias Bergh.

Det finns en oro hos de boende på Stockfallet att de får sämre förbindelse med Ruds centrum.

- Det går fortsatt bra att resa men i vissa förbindelser behöver man byta buss vilket många gör redan idag för att nå sitt resmål. Dessutom får det nya området på Stockfallet tillgång till kollektivtrafik vilket de helt saknar idag, säger Mattias Bergh.

Busstrafik till nya området

Att Karlstadsbuss nu kommer åka till Norra Stockfallet trots att det inte har flyttat in så många har höjt på en del ögonbryn. Beslutet grundar sig på flera orsaker men ett av dem handlar om att etablera kollektivtrafiken som ett självklart alternativ från början.

- Jag förstår att det kan kännas märkligt att ha en busslinje ut till ett område som inte har så många boende än men det är en viktig investering för framtiden. Om de boende flyttar in utan etablerad kollektivtrafik är chansen stor att man skaffar två bilar och vänjer sig vid det. Om vi redan från början kan ha en bussförbindelse här kommer det påverka resvanorna i flera år framöver, förklarar Mattias Bergh.

För mer information kontakta

Mattias Bergh, chef Karlstadsbuss, tfn 054-540 46 14

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.