Gå direkt till innehåll
Beslut från teknik- och fastighetsnämnden 21 november

Pressmeddelande -

Beslut från teknik- och fastighetsnämnden 21 november

Upphandling av entreprenör för byggnationen av Fredricelundsskolan och Färjestadsskolan och nya avtal för båtplatser. Det är några av de ärenden som behandlades på teknik- och fastighetsnämnden idag.

Upphandling av entreprenörer för skolbyggnationer

Teknik- och fastighetsförvaltningen vill påbörja upphandlingen för attbygga en ny Fredricelundsskola och en ny Färjestadsskola. Byggnationen skulle bestå av en så kallad partnering, en slags samverkansentreprenad mellan kommun och entreprenör.

Den nya Fredricelundsskolan på Våxnäs är tänkt att ha fler skolplatser, fler förskoleavdelningar, ny idrottshall, bibliotek, familjecentral och större skoltomt. Skolan ingår i en ny detaljplan för Våxnässom är på samråd nu. Förhoppningen är att byggnationen kan påbörjas under andra delen av 2019.

Det planeras även för en ny Färjestadsskola som ska kunna ta emot fler elever och en fullstor idrottshall. Här pågår ett planuppdrag om att ta fram en ny detaljplan. Om detaljplanen har hunnit vinna laga kraft är förhoppningen att kunna påbörja byggnationen under andra delen av 2019.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden ger förvaltningen i uppdrag att påbörja arbetet med upphandling av entreprenörer för skolbyggnationerna. Teknik- och fastighetsdirektören får i uppdrag att besluta om antagande av entreprenör för Färjestadsskolan.

GYF och BUF flyttar ihop

Barn- och ungdomsförvaltningen och gymnasieförvaltningen vill att deras administrativa personal ska sitta tillsammans för att förenkla samarbetet. Förslaget är att hyra fler lokaler på Karolinen där barn- och ungdomsförvaltningen sitter idag.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner hyreskontraktet och ger teknik- och fastighetsdirektören i uppdrag att teckna avtal med barn- och ungdomsförvaltningen och Karlstads Hammarö gymnasieförvaltning.

E-förlag om sänkt hastighet

En medborgare har lämnat ett e-förslag där hen föreslår att hastigheten sänks till 30 km i timmen på Granitvägen och Tuggelitevägen i anslutning till Tuggelite förskola och Skåre Herrgårds förskola. Förslaget har fått 52 underskrifter.

Förvaltningen strävar alltid efter låga hastigheter vid förskolor. Längs sträckan har vi redan i dagsläget en rekommenderad hastighet på 30 km i timmen, en blå skylt. Förvaltningen planerar också för en övergripande hastighetsöversyn i kransorterna.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner e-förslaget.

Nytt avtal för båtplatser

För att få bättre ordning på kommunens båtplatser och en tydlighet i vem som nyttjar båtplatsen har avtalet för båtplatser gjort om. Förhoppningen med det nya avtalet är attdet blir en bättre rotation på båtplatskön och fördelningen av platser blir mer anpassad. Det ska också bli tydligare vem som nyttjar platsen och vilken båt som ska stå där.

Förvaltningen höll ett informationsmöte 12 september 2018 där alla båtplatsinnehavare var inbjudna och ett 80-tal deltog. Då kom det in ett antal synpunkter som det tagits hänsyn till i det fortsatta arbetet. I arbetet vidare kommer de gamla avtalen sägas upp för att kunna teckna det nya.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden antar det nya förslaget för båtplatser och de nya avtalsvillkoren för småbåtshamnar. De gamla avtalen för båtplats sägs upp för att kunna teckna nya. Förvaltningen får också i uppdrag att ta fram förslag till nya taxor för småbåtshamnar 2019.

Investerings- och underhållsplan

Teknik- och fastighetsförvaltningen har upprättat ett förslag till investerings- och underhållsplan som redovisar förslag till prioriterade investeringar för bibehållande och utveckling av nämndens byggnader och anläggningar, samt de underhållsåtgärder som krävs för att de ska vara i gott skick.

Hela planen finns på webben https://bit.ly/2DBeeCN

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner förslaget till investerings- och underhållsplan och tillåter förvaltningen att göra mindre omprioriteringar i investerings- och underhållsplanen när särskilda skäl föreligger och i syfte att inriktningen i strategisk plan uppfylls på bästa sätt.

För mer information kontakta:

Nämndens ordförande Henrik Lander (C) 054-540 1278 

eller teknik- och fastighetsdirektör Per-Anders Bergman på 054-540 65 72

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.