Gå direkt till innehåll

Ämnen: Teknologi, allmänt

Drönare ska analysera förändringar i grönstrukturen under en vecka. Bild: Shutterstock.com

Kommunen följer ändringar i grönstrukturen med hjälp av drönare och AI​

Karlstads kommun har upphandlat ett avtal med företaget Arboair för att samla in data med drönare och med hjälp av AI analysera förändringar i grönstrukturen. Det gör vi för att få ett bättre underlag för strategiska beslut och operativa prioriteringar för underhåll av och satsningar på grönstrukturen.

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

Karlstads Parkerings AB har gjort en ny upphandling av appar för betalning av parkeringsavgiften. Fem leverantörer fyllde kraven och kommer att finnas som betalningsalternativ från och med april 2024. Leverantörerna är Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Med fler appar gör vi det enklare att betala för parkeringen.

Slutpresentation för gymnasieingenjörsgrupperna om deras projekt att skapa en fungerande drönare.

Internationellt samarbete om drönare

Under läsåret 21/22 har två gymnasieingenjörsklasser på Karlstads Teknikcenter utfört ett samarbete ihop med den holländska skolan Summa Engineering. Samarbetet är kopplat till ett projekt om att konstruera en fungerande drönare.

Boj i Sundstatjärn som mäter vattentemperaturen som sedan visas i appen Mitt Karlstad.

Vattentemperatur dygnet runt direkt i telefonen

Karlstads kommun vill hjälpa Karlstadsborna att upptäcka lokala utflyktsmål och badplatser i tider när rörelsefriheten begränsas. Nu lanseras en interaktiv karta i appen Mitt Karlstad som visar aktuell vattentemperatur och information om alla kommunala badplatser.

Foto: Johan Eklund

Utbildningsmässa för vuxna

Det finns många möjligheter för vuxna som vill börja studera. Nu anordnar Vuxenutbildningen Karlstad-Hammarö och Yrkeshögskolan i Karlstad en mässa för att visa upp det breda utbudet.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.