Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Värmländska recept provlagas en sista gång

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Värmländska recept provlagas en sista gång

Värmländska kockar har det senaste året besökt ett tjugotal gårdar i hela Värmland. Nu samlas de för att provlaga och provsmaka recepten med värmländska råvaror en sista gång. Resultatet ska bli en värmländsk kokbok som kan användas i storköken. 

Bakgrunden till projektet är ett politiskt initiativ från Karlstads-Hammarö gymnasienämnd om en kartläggning av lokala producenter för att öka användningen av värmländska råvaror.

Åtta värmländska kommuner och landstinget hakade på och har gjort ett tjugotal studiebesök hos producenter runt om i Värmland. Kommunerna som deltar är Arvika, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Sunne och Säffle.

Projektet ska redovisas i en bok med recept där värmländska råvaror ingår. Boksläppet sker i samband med Värmlands bokfestival den 16-17 november. Nu på fredag samlas kockarna för att provlaga och provsmaka en sista gång. 

Alain Grenard, kostchef på Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, driver projektet. 

- Projektet har redan gett resultat. Våra gymnasieskolor i är bättre än någonsin på att köpa närproducerat. Vi har börjat köpa råvaror av fem nya lokala producenter, utöver det vi handlade sedan tidigare, säger Alain Grenard.

Dag: Fredag 21 september
Tid: Klockan 11.00 om ni vill se kockarna i köket. Annars klockan 12.00. 
Plats: Sundstagymnasiets skolrestaurang

För mer information kontakta:
Alain Grenard, kostchef Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, 070-20 60 280
David Falk, kommunikatör Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, 076-118 82 90

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.