Gå direkt till innehåll
Alain Grenard, kostchef gymnasieförvaltningen Karlstads kommun, tillsammans med Mathias Spelmans på Warpnäs gård.
Alain Grenard, kostchef gymnasieförvaltningen Karlstads kommun, tillsammans med Mathias Spelmans på Warpnäs gård.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Värmländska recept lagas och provsmakas

Kockar från nio värmländska kommuner och landstinget träffas för att tillsammans provlaga recept som ska bli en värmländsk kokbok. Speciellt inbjudna lunchgäster får provsmaka maträtterna.

Kockarna har under fem månader besökt lokala producenter för att kartlägga utbudet och få inspiration till en receptsamling med värmländska råvaror som ska användas i storköken.

Nu träffas kockarna för att provlaga recepten och bjuda på lunch. Bland de speciellt inbjudna gästerna finns politiker, skolledare, Länsstyrelsen, Lantbrukarnas riksförbund, Hushållningssällskapet, Jordbruksverket, Nifa, kostchefer och producenter.

Öka användningen av värmländska råvaror

Bakgrunden till projektet är ett politiskt initiativ från Karlstads-Hammarö gymnasienämnd om en kartläggning av lokala producenter för att öka användningen av värmländska råvaror.

Åtta värmländska kommuner och landstinget hakade på och har gjort ett trettiotal studiebesök hos producenter runt om i Värmland.

De deltagande kommunerna är Arvika, Grums, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn, Munkfors, Sunne och Säffle.

Dag: Torsdag 1 mars
Tid: Klockan 11.30
Plats: Saluhallen, Tingvallagymnasiet, Tingvallagatan 2

För mer information kontakta:
Alain Grenard, kostchef Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, 070-20 60 280
David Falk, kommunikatör Karlstads-Hammarö gymnasieförvaltning, 076-118 82 90

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.