Gå direkt till innehåll
Foto: Martin Harvey / WWF
Foto: Martin Harvey / WWF

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Kommunala skolor i Karlstad först i landet med planetsäkra måltider

Hur påverkar maten på din tallrik vår planet? Det ska våra elever nu bli mer medvetna om. Karlstads kommuns skolor är först i landet med Världsnaturfonden WWF:s nya klimatsmarta matkoncept One Planet Plate!

Världsnaturfonden WWF anser att utsläppen från svenskars mat behöver minskas med ungefär tre fjärdedelar och att vi behöver värna den biologiska mångfalden. Därför har det tagits fram ett nytt koncept för ”planetsäkra måltider”.

One Planet Plate är en guide och en märkning för de som vill servera hållbara måltider. Det unika med konceptet är fokuset på själva måltiden, alltså vad som ligger på tallriken, och att det finns tydliga krav för både klimat och biologisk mångfald.

Karlstads kommuns skolor har valts ut och är först i Sverige med One Planet Plate-måltider. Konceptet ska nu testas på tre grundskolor och en gymnasieskola.

Dag: Onsdag 14 mars
Tid: Kl. 10.15
Plats: Älvkullegymnasiets matsal

För mer information kontakta: 
Anna Richert, matexpert WWF, 070-637 68 78
Linnea Olsson, koststrateg Karlstads kommun/barn- och ungdomsförvaltningen, 070-68 66 555 
Alain Grenard, kostchef gymnasieförvaltningen, 070-20 60 280
Per Andersen Helseth, kommunikatör barn- och ungdomsförvaltningen, 070-001 89 50
David Falk, kommunikatör gymnasieförvaltningen, 076-118 82 90

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.