Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Pressinbjudan: Gymnasieforum för 20:e gången

Pressinbjudan: Gymnasieforum för 20:e gången

Nu är det dags för den 20:e upplagan av utbildningsmässan Gymnasieforum. Kommunala och privata gymnasieskolor samlas i Karlstad innebandyarena för att informera om sina program.

Ordförande i teknik- och fastighetsnämnden Henrik Lander (C) och projektledare Charlotte Stenberg får grävhjälp av några av barnen på Norrstrands förskola

Bygget av Karlstads första närproducerade förskola är igång

​I dag togs ett första spadtag som symbolisk start för bygget av nya Norrstrands förskola. Huset byggs i massivt trä från Värmland och Mellansverige. När projektet är klart hösten 2020 har förskolans kapacitet fördubblats, från fyra till åtta avdelningar.

Lärande för hållbar utveckling ska rusta barn och ungdomar för framtiden

Karlstads kommun var en av fyra kommuner som för tre år sedan beviljades medel från Ljungbergsfonden för att genomföra en satsning på utbildning och lärande för hållbar utveckling. Syftet med projektet har varit att utveckla undervisningen i skolan så att den på bästa sätt förbereder elever att kunna leva och agera i ett hållbart samhälle.

Trygghetsarbete med anledning av hot på Norrstrandsskolan

En av skolans elever har under tisdag eftermiddag riktat ett misstänkt hot om skjutning mot skolan. Hotet publicerades på Snapchat och skulle ske under onsdagen. Ett sådant hot tar vi på stort allvar. Skolan har gjort en polisanmälan och samarbetat med polis, socialtjänst och barn- och ungdomsförvaltningens säkerhetsansvarige i ärendet. Eleven är omhändertagen.

Simon Häggström

Fint paket med guldpapper samma skit inuti

Så beskriver Simon Häggström fenomenet sugardating på en öppen föreläsning som arrangerades av Karlstads kommun och fyllde Sundstaaulan igår kväll.

Nu städar vi i cykelställen

Nu städar vi i cykelställen

Vår och höst rensar kommunen upp i Tingvallastadens cykelställ. Nu har det blivit dags igen och från och med måndag börjar det komma upp lappar på övergivna cyklar.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.