Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Nu vill kommunen hitta granar som ska pryda torgen i jul.

Nu börjar årets julgransjakt

Om tre månader är det jul igen och då ska så klart Karlstads torg och besöksplatser prydas av julgranar. Men för att hitta de mest ståtliga granarna behöver kommunen Karlstadsbornas hjälp.

Jesper Olofsson och Per Åslund, från Färjestad BK, är några av de Karlstadsbor som skänker prylar till prylbytardagen.

Pressinbjudan: Byt grejer med Per Åslund och Karolina Nolin

Varmt välkommen att delta på prylbytardagen! Jesper Olofsson och Per Åslund från FBK, influencern och klimatkämpen Emma Sundh samt konstnären Karolina Nolin är några av de som bidrar med grejer som Karlstadsborna kan byta till sig.

Foto: We Dive Karlstad AB

Tusentals musslor får nytt hem

För att de inte störas av byggnationen av den nya gång- och cykelbron mellan Färjestad och Råtorp flyttas nu musslorna på platsen längre uppströms. Musslorna gillar inte att vattnet blir lite grumligt under byggnationstiden och därför får omkring 3000 till 10 000 musslor ett nytt hem. Byggnationen av bron väntas komma igång kring årsskiftet.

Mångfaldsforum: Alexander Torin, Emma Andersson, Heiko Bubholz, Niklas Wikström (ordförande) och Parvane Assadbegli

Stå upp mot hatet och öka toleransen

Totalt har 75 personer svarat på en enkät om hur Karlstad kan bli en ännu mer HBTQ vänlig kommun. Många tycker att Karlstad är en föregångskommun som redan gör väldigt mycket bra. De flesta förbättringsförslagen är av samma typ som när frågan ställdes för två år sedan. I år innehåller dock enkäten många hatiska svar.

Öppet hus under Balansera mera-veckan

Öppet hus under Balansera mera-veckan

Nästa vecka är det nationella Balansera mera-veckan. Då har Karlstads trygghetsboenden öppet hus med olika aktiviteter på årets tema: mat, motion och medicin.

Karta över markanvändning vid Välsviken

Klart för flera nya stadsdelar i östra Karlstad

Igår fattade kommunfullmäktige i Karlstads kommun beslut om att anta en fördjupning av översiktsplan för Välsviken. Det innebär att det kan bli runt 2000 nya bostäder i området som på sikt kan delas upp i flera stadsdelar. Det ska vara hållbara områden med plats för naturturism nära Vänern.

Emma, Joacim och Ida är några av medarbetarna som finns på plats under dagen.

Pressinbjudan: Heldag om modern hälso- och sjukvård 24/9

Tisdag den 24 september arrangerar ​Karlstads kommun eventet Väx med oss, där legitimerade medarbetare och andra inom kommunal hälso- och sjukvård kan inspireras och utbyta erfarenheter. På programmet står tre föreläsare med regeringens särskilda utredare, Anna Nergårdh, i spetsen. Kommunens hälso- och sjukvårdsverksamhet finns på plats med en utställning.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.