Gå direkt till innehåll
Varmt välkommen på invigningen av Globala Karlstad den 3 oktober.
Varmt välkommen på invigningen av Globala Karlstad den 3 oktober.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Film på Rådhusets fasad inviger Globala Karlstad

Den 1–13 oktober är globala frågor i fokus när Karlstads kommun tillsammans med Sida arrangerar Globala Karlstad. Välkommen till invigningen på Stora torget den 3 oktober och upplev hur Rådhusets fasad förvandlas till bioduk!

- Med Globala Karlstad vill vi inspirera Karlstadsborna att agera lokalt och på så vis påverka globalt. Genom enkla val i vardagen så kan vi faktiskt bidra till att skapa en bättre värld, säger Niklas Wikström (L), kommunalråd i Karlstads kommun.

Upplev de globala målen på ett annorlunda sätt och låt dem gå rakt in i hjärtat! Filmen som tagits fram av Karlstads kommun med stöd från Sida har premiär klockan 19, den visas sedan regelbundet på Rådhusets fasad till klockan 22. Filmen kan även ses på Rådhusets fasad den 4 och 5 oktober mellan klockan 19–22.

Kvällens invigning startar klockan 18.00 med stämningsfull sång och dans av Kulturskolan och Kronoparksskolan, det bjuds på ekologisk Fairtade-fika av Scandic och Löfbergs, Karlstads kommun bjuder på choklad och delar ut bananer från Hemköp. Invigningstalar gör Niklas Wikström (L), kommunalråd i Karlstads kommun och Maria Selin, chef för generaldirektörernas stab på Sida.

Invigningen avslutas med att de globala målen lyser upp Rådhusets fasad.

Dag: Torsdagen den 3 oktober.

Tid: Scenprogram från klockan 18.00. Fasadfilmen premiärvisas klockan 19.00 och visas sedan fram till klockan 22.00.

Plats: Stora torget i Karlstad.

Redan klockan 13.00 samma dag är media varmt välkommen till invigningen av fotoutställningen Zambian Dads på Värmlands Museum. Värmlands Mansforum och Maria Selin från Sida talar om papparollen i Värmland och hur jämställdhet kan användas som verktyg för att minska fattigdomen i världen.

Karlstads kommun är en av fem kommuner som är global kommun i samarbete med biståndsmyndigheten Sida. Det betyder att Karlstad är en kommun som tänker globalt men agerar lokalt och ska bidra till FN:s 17 Globala mål och Agenda 2030.

Läs mer om programmet på karlstad.se/globalakarlstad

För mer information kontakta:

Mia Marklund, internationell strateg, Karlstads kommun, telefon 054-540 10 34.

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.