Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 18 september

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 18 september

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Christian Holm Barenfeld, 054-540 12 81, eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 18 september

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 18 september

​På kultur- och fritidsnämndens möte 18 september beslutade nämndens ledamöter om att genomföra tävlingar på Sundstabadet samt att godkänna delårsbokslut och helårsprognos.

Kommunstyrelsen i korthet den 17 september

Kommunstyrelsen i korthet den 17 september

Prognosen vid delårsbokslutet för kommunstyrelsen visar ett förväntat överskott på 2 miljoner kronor vid årets slut. Kommunstyrelsen stärker arbetet för att motverka hedersrelaterat våld och förtryck och skapa ett tryggare Karlstad.

Orrholmshamnen har längst kö med 205 personer på listan.

Över 200 fick båtplats i Karlstad efter översyn

Under året har Karlstads kommun tagit ett krafttag om hanteringen av båtplatser. Avtal har setts över, regler har ändrats och det har inneburit att 205 personer som inte haft båtplats tidigare har fått en. Nästa steg är att byta ut kösystemet inför nästa säsong.

Trafikantveckan 2019

Trafikantveckan 2019

Den 16–22 september är det den årliga Trafikantveckan. Kampanjen är ett europeiskt initiativ i syfte att uppmuntra till hållbara resor och transporter. Temat för i år är gå och cykla säkert. Karlstads kommun vill uppmärksamma kampanjveckan genom att anordna roliga aktiviteter. Se karlstad.se/trafikantveckan för mer information om aktiviteterna.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.