Gå direkt till innehåll
Karlstad upphandlar fler gruppboendeplatser inom LSS

Pressmeddelande -

Karlstad upphandlar fler gruppboendeplatser inom LSS

Vård- och omsorgsförvaltningen i Karlstad får i uppdrag att upphandla fler gruppboendeplatser inom LSS för att möta de ökade behov som finns under nästa år.

-Sedan 2007 har antalet personer med insatsen som beviljas bostad med särskild service för vuxna ökat med 25 %. Det blågröna styret gav därför förvaltningen uppdraget att utreda förutsättningarna för att upphandla fler platser, säger Christian Holm Barenfeld, ordförande i vård- och omsorgsnämnden.

Idag har Karlstads kommun 15 gruppbostäder och 17 servicebostäder i egenregi medan fyra gruppbostäder drivs på entreprenad.

-Vi tycker att det är viktigt att vi ger våra kunder en ökad valfrihet och väljer därför att när vi nu utökar antalet gruppboendeplatser ser till så att dessa drivs i alternativ regi, fortsätter Christian Holm Barenfeld.

Kommunen upphandlar sex samlade platser centralt i Karlstad med närhet till allmänna kommunikationer, med möjlighet till upphandling av ytterligare sex platser om ytterligare behov finns. För att skapa så bra kontinuitet som möjligt för de kunder som ska bo på boendet kommer avtalet att vara så långt som möjligt. 

För mer information kontakta:

Christian Holm Barenfeld, ordförande vård- och omsorgsnämnden, telefon: 070-020 34 13, 070-621 08 21

Monica Fredriksson, utvecklingsledare vård- och omsorgsförvaltningen, telefon 054-540 55 12.

Linda Eklind, kommunikationsstrateg, telefon 054-540 55 77

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.