Gå direkt till innehåll
- Jag lever efter devisen att klimatkrisen inte handlar om att ge upp saker, utan helt enkelt om att bara tänka annorlunda, säger Emma Sundh.
- Jag lever efter devisen att klimatkrisen inte handlar om att ge upp saker, utan helt enkelt om att bara tänka annorlunda, säger Emma Sundh.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Inspireras av influencern Emma Sundhs klimatsmarta inredningstips!

Fredagen den 11 oktober blir det fokus på hållbart liv och konsumtion i Mitt i City. Träffa bland annat Emma Sundh - influencer inom mode, inredning och hållbarhet. Välkommen att inspireras till ett hållbart liv!

Ta del av inredningstips och lyssna på Emma Sundhs inspirerande föreläsning ”Återbruk och klimatsmart inredning”.

Alain Grenard, kostchef på gymnasieförvaltningen och kockar från skolrestaurangerna i Karlstad lagar mat med livsmedel som riskerar att bli matsvinn från Coop Värmland. Kom och provsmaka!

Sida finns på plats med sitt quiz Fakta eller fiktion som hjälper besökarna att få koll på läget i världen. På plats finns även Karlstads tjejjour, föreningen Föräldrastödet i Värmland, antidiskrimineringsbyrån Agera Värmland och föreningen Bufff som stöttar barn med föräldrar i häkte eller fängelse.

Projektet Karlstad delar, Fairtrade City, Hot- och våldsteamet, Samtalsakuten och Krismottagningen för män – alla från Karlstads kommun finns på plats och berättar om sina verksamheter.

Tid: Fredagen den 11 oktober, klockan 11–15. Föreläsningen med Emma Sundh är klockan 12.00, hon signerar sin bok ”Gör skillnad” klockan 12.45.

Plats: Mitt i City.

Karlstads kommun är en av fem kommuner som är global kommun i samarbete med biståndsmyndigheten Sida. Det betyder att Karlstad är en kommun som tänker globalt men agerar lokalt och ska bidra till FN:s 17 Globala mål och Agenda 2030.

Läs mer om programmet på karlstad.se/globalakarlstad

För mer information kontakta:

Mia Marklund, internationell strateg, Karlstads kommun, telefon 054-540 10 34.

Välkommen!

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.