Gå direkt till innehåll

Ämnen: Transport

Karlstads Parkering höjer parkeringsavgiften från början av januari 2025

Karlstads Parkering höjer parkeringsavgiften från början av januari 2025

Från början av januari 2025 höjs parkeringsavgiften på det kommunala bolaget Karlstads Parkerings parkeringsytor, det vill säga parkeringar på kvartersmark och i parkeringshuset Gripen. Parkeringsavgiften höjs i snitt med en krona per timme. Bakgrunden till höjningen är att täcka ökade kostnader som bolaget har för markhyra, skötsel och parkeringsövervakning.

Hamngatan utanför järnvägsstationen när ombyggnationen står klar. Illustration: White arkitekter

Hamngatan ska skydda Karlstads centrum vid skyfall

Konsekvenserna för Karlstads centrum vid ett skyfall kan bli stora. Nu har kommunen fått ekonomiskt stöd av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) för att kunna minska konsekvenserna av ett 100-årsregn.

Karlstads kommun – Sveriges bästa cykelstad 2024

Karlstads kommun – Sveriges bästa cykelstad 2024

Karlstads kommun har utsett till årets bästa cykelstad i Kommunvelometern som drivs av Cykelfrämjandet. Kommunvelometern är en benchmarking-studie som mäter och jämför kommunernas insatser för cykling.

Inspiration från jordbruk i Eriksbergs första etablering

Inspiration från jordbruk i Eriksbergs första etablering

Norr om Bergviks handelsområde, på norra sidan av E18 ska det anläggas ett nytt industri- och verksamhetsområde. Nu har den första tomten tilldelats och byggnaden som ska byggas har inspirerats av det gamla jordbrukslandskapet och kommer att likna en lada.

Susanne Edsgård, VD på Karlstads Parkering, bredvid storbildstavla med budskap om fördelar med app och sms.

Allt fler betalar för parkeringen med app eller sms – därför tar vi bort parkeringsautomater som används väldigt lite

Det kommunala bolaget Karlstads Parkering tar under hösten bort flera parkeringsautomater på grund av att de används väldigt lite. Det kommer finnas kvar automater på utvalda platser. Allt fler använder app eller sms för att betala för parkeringen. Det finns flera fördelar med app eller sms, du betalar bara för den tid du står parkerad och du kan förlänga din parkering oavsett var du är. Vi hjälpe

Förberedande arbeten för att göra plats för cykelvägen. Skogen har tagits ner och skyddsbarriär sätts ut på Skoghallsvägen. Bilden är tagen i riktning mot Skoghall.

Nu byggs cykelväg som binder ihop Karlstad och Hammarö

Vid Knappstad bygger kommunen nu den sista sträckan av gång- och cykelväg som krävs för att binda ihop Karlstad och Hammarö. Den cirka 600 meter långa cykelvägen kommer gå längs Skoghallsvägen och stå klar i december.
Idag finns en cykelväg längs med Skoghallsvägen från Romstad förbi Björkås. Cyklister som ska vidare mot Skoghall har sedan behövt ta grusväg in mellan några hus innan cykelvägen

Välkommen på spadtag för ny cykelväg i Vålberg

Välkommen på spadtag för ny cykelväg i Vålberg

Välkommen på spadtag! Nu startar arbetet med den nya cykelvägen längs Långgatan mellan Älvenäsvägen och järnvägsbron. En väg som ska öka trafiksäkerheten, minska gatans barriäreffekt för gående och cyklister och bidra till att skapa en attraktivare och mer tätortsmässig trafikmiljö.

Fredrik Gustafsson, verksamhetsutvecklare och Jonas Orgum, ordförande, förbereder inför att nya skyltar ska sättas upp.

​​Betala parkeringen smart med mobilen​

Från och med 1 april 2024 kan du välja mellan fem appar för att betala parkeringsavgiften på kommunala parkeringar, Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Karlstads Parkering vill lyfta fördelarna med att betala med app eller sms och öka användandet ytterligare.

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

​​Fler appar för att betala för parkeringen från och med april​

Karlstads Parkerings AB har gjort en ny upphandling av appar för betalning av parkeringsavgiften. Fem leverantörer fyllde kraven och kommer att finnas som betalningsalternativ från och med april 2024. Leverantörerna är Parkster, Easypark, Mobill, Flowbird och E-park. Med fler appar gör vi det enklare att betala för parkeringen.

Karlstads kommun bjuder på gratis skidbuss till Frykstabacken

Karlstads kommun bjuder på gratis skidbuss till Frykstabacken

På söndag 28/1 är det premiär för skidbussen. En gratis buss som kommer ta skidsugna familjer, unga och vuxna Karlstadbor till Frykstabacken i Kil, för alpin skidåkning. Bussen kommer gå på måndagar och söndagar samt under hela sportlovsveckan.

Bilden föreställer nya området Västra Eriksberg och vitmarkerat visar områdena som är aktuella för markanvisningstävlingen.

Så ska Västra Eriksberg bli Karlstads kommuns första hållbara industri- och verksamhetsområde

På onsdagen beslutade teknik- och fastighetsnämnden om de kriterier som ska gälla för verksamheter som vill etablera sig på nya industri- och verksamhetsområdet Västra Eriksberg. Kommunens ambition är att hållbarhet ska genomsyra hela området. Däri ingår också den allmänna infrastrukturen som planeras att certifieras enligt det internationella hållbarhetscertifieringssystemet Breeam Infrastructur

Rudsvägen leds om på grund av vattenläcka

Rudsvägen leds om på grund av vattenläcka

Rudsvägen är tillfälligt avstängd mellan Nolbygatan och Vävaregatan på grund av en vattenläcka och trafik leds om via skyltning på plats. Rudsvägen 11a-c, 20a-b, 22a-b, 24 a-b kommer att bli utan vatten under lagningen.

Engholmsbron har öppnat för trafik

Engholmsbron har öppnat för trafik

Efter några förseningar öppnade den nybyggda Engholmsbron på Lamberget för trafik under måndagskvällen.
Den tidigare Engholmsbron revs i augusti 2021 och den nya bron skulle egentligen öppnats i oktober 2022. Men på grund av en underleverantörs konkurs har brobygget drabbats av många förseningar. När effekterna av konkursen var lösta var planen att öppna bron september 2023 men projektet drabb

Ingen höjning av parkeringstaxor under 2024

Ingen höjning av parkeringstaxor under 2024

Det blir ingen höjning av parkeringstaxor för kvartersparkeringarna som Karlstads Parkering AB har ansvar för. Det beslutade bolagets styrelse nyligen. Parkeringstaxorna justerades i början av 2023 med målsättningen att bland annat öka antalet tillgängliga parkeringsplatser i centrala delar av Karlstad, en målsättning man nu ansett sig ha nått för närvarande.

Alternativ Nord, vy från Göta älv. Fotomontage: Trafikverket

Karlstads kommun ställer sig bakom Trafikverkets och Sjöfartsverkets alternativ för nya slussar i Trollhättan.

Dagens slussar i Trollhättan är över 100 år gamla och den tekniska livslängden bedöms snart vara passerad. Innan 2030 bör slussarna bytas ut. En renovering av befintliga slussar är inte möjlig och Trafikverket har därför tagit fram två förslag för ny slussled - alternativ Nord, som Trafikverket själva förordar och alternativ Syd. Karlstads kommun är en av de kommuner som fått möjlighet att yttra s

Karlstads Parkerings AB höjer parkeringsavgiften från och med 23 januari

Karlstads Parkerings AB höjer parkeringsavgiften från och med 23 januari

Från och med den 23 januari justeras parkeringsavgiften på det kommunala bolaget Karlstads Parkering AB parkeringsytor, det vill säga parkeringar på kvartersmark och i parkeringshuset Gripen. Parkeringsavgiften höjs i snitt med 2 kronor per timme. På parkeringarna i Tingvallastaden höjs inte parkeringsavgiften de två första timmarna. Bakgrunden till höjningen är att täcka de kostnader bolaget har

Vintertramparna – ett projekt med hållbara resultat

Vintertramparna – ett projekt med hållbara resultat

Karlstads kommun söker för sjunde året i rad deltagare till projektet Vintertramparna. Varje år deltar närmare 100 personer, och statistiken de senaste sex åren visar att vintertramparnas medverkan innebär en minskning med ca 1 000 bilresor i veckan i arbetspendling under vinterhalvåret.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.