Gå direkt till innehåll

Ämnen: Äldreomsorg

Åtta skolkök och ett seniorkök nominerade till Sveriges offentliga måltider 2024

Åtta skolkök och ett seniorkök nominerade till Sveriges offentliga måltider 2024

När nomineringarna till Sveriges offentliga måltider presenterades har Karlstads kommun nio nominerade i två olika kategorier. Sveriges Offentliga måltider är en kvalitetsutmärkelse som ersätter de tidigare tävlingarna White Guide Junior och White guide senior och de nominerade köken kommer att tilldelas en, två eller tre stjärnor utifrån givna kriterier.

Från vänster: Hanna Boström, Universitetsadjunkt, Anna Josse Eklund, programledare för Sjuksköterskeprogrammet, Stefan Jonsson (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden, Tea Stankovic, huvudhandledare för SSK-studenter och Maria Söder, enhetschef.

Oskarlund blir ett kliniskt utbildningsboende

Karlstads kommun har numera ett KUBO, eller kliniskt utbildningsboende. En bekräftelse på hög kvalité och goda förutsättningar för framtidens sjuksköterskor som studerar på Karlstads universitet.

Friskvårdsdag för seniorer går av stapeln den 21 maj

Friskvårdsdag för seniorer går av stapeln den 21 maj

Vård- och omsorgsförvaltningen bjuder in till en inspirerande friskvårdsdag för seniorer, fylld med aktiviteter, underhållning och gemenskap. Dagen äger rum vid Skutberget och syftar till att främja hälsa och välmående bland äldre.
Programmet innehåller en rad aktiviteter såsom kom igång-gympa, styrkepromenix, sittyoga och zumba. Dessutom finns det andra aktiviteter som tipspromenad, boule, sid

Karlstads kommun ingår partnerskap med Friskvården i Värmland

Karlstads kommun ingår partnerskap med Friskvården i Värmland

Vård- och omsorgsförvaltningen, Karlstads kommun har tecknat avtal med Friskvården i Värmland kring ett idéburet offentligt partnerskap (IOP).
Målsättningen är att samverka för att förbättra Karlstadsbornas levnadsvanor inom områdena mat och motion.
– Fokus ska vara på att bevara det friska under en längre tid och därmed motverka och förskjuta behov av andra insatser, säger Stefan Jonsson (S

​​Fler nya boenden för äldre behövs i Karlstads kommun​

​​Fler nya boenden för äldre behövs i Karlstads kommun​

Karlstads kommun planerar för nytt vårdboende på Stockfallet som beräknas vara klart 2027 och ser därefter behov av att bygga ytterligare ett vårdboende och ett trygghetsboende innan 2030.
I början av 2022 fattade vård- och omsorgsnämnden beslut om att gå vidare i planeringen av ett nytt vårdboende med 72 platser som planeras på Stockfallet och som beräknas vara inflyttningsklart i början av 2

Pressinbjudan: Olle, 88, har tillsammans med andra seniorer cyklat 225,5 mil – nu ska vinsten firas.

Världsmästerskap i virtuell cykel för seniorer är avgjord. Av dom svenska lagen har guldet kammats hem till Karlstad – av tappra seniorer på Våxnäs tryggetsboende.
Tillsammans har flertalet äldre på Karlstads kommuns trygghetsboenden cyklat och tävlat mot andra äldre i Sverige. Nu ska seniorerna uppmärksammas lokalt i form av festligheter:
— Vi har kämpat hårt och nu ska det bli segerfest, s

800 kr i skobidrag till vårdnära personal​

800 kr i skobidrag till vårdnära personal​

Kommunstyrelsen i Karlstads kommun har beslutat att lämna 800 kr i bidrag till medarbetare inom vård och omsorg. Pengarna ska bidra till kostnaden för fotriktiga arbetsskor som personalen använder i tjänsten.
Totalt satsas drygt 2 miljoner kronor på cirka 2 000 personer som bland annat arbetar i hemtjänsten, på vårdboenden och inom funktionsstöd. Pengen ska täcka eller bidra till fotriktiga arb

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 22 mars

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 22 mars

Redovisning av patientsäkerhetsberättelsen och kvalitetsberättelsen 2022. Det var några av de ärenden som behandlades på vård- och omsorgsnämndens möte den 22 mars. Det fullständiga protokollet publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Pressinbjudan: 700 sommarjobbare sökes

Pressinbjudan: 700 sommarjobbare sökes

Karlstads kommun behöver 700 sommarvikarier till vård och omsorg. På tisdag den 28 februari anordnas en rekryteringsdag med möjlighet till snabbintervjuer på plats.

Tillitsbaserad styrning i hemtjänsten

Tillitsbaserad styrning i hemtjänsten

Karlstads kommun ska i ett projekt testa och utvärdera tillitsbaserad styrning i hemtjänsten. Det beslutade vård- och omsorgsnämnden enigt vid sammanträdet den 22 februari.

Medarbetare på Karlstads kommuns dagverksamhet som nu är stjärnmärkt.

Först i Värmland med stjärnmärkt dagverksamhet

Karlstads kommun är först i Värmland med att få dagverksamheten stjärnmärkt. – Vi är så stolta över vår certifiering. Våra två stjärninstruktörer har tillsammans med alla medarbetare visat stort engagemang och gjort ett väldigt bra jobb under året, säger enhetschef Maria Hasslid.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.