Gå direkt till innehåll
Tareq Taylor besöker hållbarhetsmässan.
Tareq Taylor besöker hållbarhetsmässan.

Pressmeddelande -

Varmt välkommen på hållbarhetsmässa

Torsdagen den 27 oktober blir det fokus på hållbart liv och konsumtion när Karlstads kommun slår upp dörrarna till Hållbarhetsmässan på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Under kvällen kan Karlstadsborna ta del av en spännande föreläsning om hållbar matlagning tillsammans med Tareq Taylor samt inspireras av alla utställare som på olika sätt bidrar till en hållbar framtid.

–Vi hoppas på många besökare till Hållbarhetsmässan! Under kvällen kan Karlstadsborna ta del av energispartips, upptäcka Karlstads breda second hand-utbud, smaka på närproducerad, ekologisk och räddad mat och mycket annat, berättar Anna Sundell, miljösamordnare.

Tareq Taylor, en av Sveriges mest populära kockar med god kunskap och passion för hållbar matlagning finns på plats under kvällen och föreläser om klimatsmart mat och hur du minskar matsvinnet. En föreläsning som hoppas ska inspirera fler Karlstadsbor till att tänka mer hållbart när det kommer till matlagning.

–Maten är en nyckel för både vår hälsa och miljö. Kan vi ta steg mot mindre matsvinn och mer klimatsmart och hälsosamma kostvanor så är det toppen för både en själv och vårt samhälle. Det ska bli jättekul att Tareq kommer och inspirerar oss till att ta de stegen, säger Anna Sundell, miljösamordnare.

Arrangemanget är en del av Globala Karlstad

Globala Karlstad arrangeras i oktober varje år och syftar till att uppmärksamma global utveckling och hur vi alla kan vara med och bidra till en mer hållbar värld. Genom att agera lokalt kan vi påverka globalt, både i det stora och det lilla.

Plats:
Sundsta-Älvkullegymnasiet.
Tid:
Mässan håller öppet 17.00–18.30. Föreläsningen börjar 18.30.

Fri entré! Begränsat antal platser, först till kvarn gäller.

För mer information kontakta:

Tobias Skönnemark, projektledare Globala Karlstad. Telefonnummer 054-540 80 77.

Anna Sundell, Miljösamordnare. Telefonnummer 054-540 46 85.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.