Gå direkt till innehåll
Stefan Holm och Annika Dahlman får Karlstad Grand Prix Award 2018.
Stefan Holm och Annika Dahlman får Karlstad Grand Prix Award 2018.

Pressmeddelande -

Annika Dahlman från Grava SK och idrottsprofilen Stefan Holm får Karlstad Grand Prix Award 2018

I år får Annika Dahlman, ordförande i Grava SK, och Stefan Holm, profil inom svensk och internationell friidrott, dela på idrottsledarstipendiet Karlstad Grand Prix Award.

Det känns jättekul, helt oväntat. Grava SK är en fantastisk förening, tack vare många duktiga ledare och föräldrar – utan dem hade vi inte fått till alla arrangemang, säger Annika Dahlman.

– Jag är ganska ny som tränare vilket gör det extra roligt att bli uppmärksammad, säger Stefan Holm.

Karlstad Grand Prix Award är Karlstads kommuns och Karlstads universitets idrottsledarstipendium på 30 000 kronor, som instiftats för att belöna stora ledargärningar inom svensk idrott. Det är elfte året som stipendiet delas ut och det sker i samband med den stora friidrottsgalan Karlstad Grand Prix den 25 juli.

– Det är jätteroligt och förvånande. Det har gått hyggligt bra för mina höjdhoppare, de har hoppat flera mästerskap. I framtiden handlar mycket om att utveckla mig själv som tränare och ledare. Jag trivs verkligen i rollen som tränare – det trodde jag inte när jag slutade 2008. Det är gott att vara tillbaka, säger Stefan Holm.

– Jag är så överraskad, jättekul! Jag älskar längdskidåkning och vill att alla ska få prova. Häftigt med elitnivå – men också spännande att låta de prova som aldrig tidigare åkt längdskidor. Det är så roligt att låta människor från andra kulturer prova. Genom Skidkärran kan vi hjälpa lärarna vid friluftsdagar - det är väldigt uppskattat. Vi har hållit på i många år och intresset har bara ökat. Jag är stolt över vad vi kan erbjuda, säger Annika Dahlman.

Motiveringarna lyder

Stefan Holm

Stefan Holm är sedan sitt genombrott på höjdhoppsscenen 1997 en stor profil inom svensk och internationell friidrott. Med OS-guldet i Aten 2004 som kronan på den egna karriären är han en god ambassadör för såväl värmländsk friidrott som regionen och Karlstads universitet.

Genom sitt arbete med prestationscentrum för friidrottens hoppgrenar, sin tränargärning och sitt deltagande i Internationella olympiska kommitténs aktiva råd ser han till att kommande generationer får del av hans kunskaper. Genom sitt engagemang på och utanför tävlingsarenorna har han bidragit till att sätta den värmländska friidrotten i centrum.

Annika Dahlman

Annika Dahlman är både ungdomstränare och ordförande i Grava SK. I sina uppdrag i föreningen har hon breddat intresset för längdskidor i Karlstads kommun. Via projektet Skidkärran erbjuder föreningen skolor i hela kommunen att prova på längdskidåkning. Man har också arrangerat skiddagar för nyanlända där många har fått möjligheten att prova på skidåkning för första gången i sitt liv.Föreningen bär också hela ansvaret för de skidspår som dras upp vintertid i I2-skogen. Under vintermånaderna är det flera tusen Karlstadsbor som använder de fina spåren. Annika har även uppdrag åt Svenska Skidförbundet. Hon ingår i det nationella längdrådet med ansvarar för regler och fungerar som teknisk delegat.

Tidigare pristagare

Tidigare pristagare är: Friidrottstränaren Ulf Karlsson 2008, Färjestad BK:s hockeytränare Per-Erik Johnsson och Tommy Samuelsson 2009, Marie Henriksson, Karlstad Curlingklubb 2010, simhopperskan och tränaren Ulrika Knape 2011, innebandyspelaren och ledaren Jan-Erik Vaara 2012, Stefan Olsson, idrottschef Svensk friidrott, 2013, Carlstad Crusaders 2014, Helltons damlag 2015, Lennart Larsson, Karlstads karateförening 2016 och Anna Dahlberg-Söderström samt Fredrik Eliasson från Karlstad Golfklubb 2017.

Priset vill hylla ledarna

Med Karlstad Grand Prix Award vill Karlstads kommun och Karlstads universitet hylla välmeriterade ledare och uppmuntra dem i deras fortsatta ledargärning. Ofta hamnar ledarna i skymundan, när framgångsrika idrottsutövare hyllas. Karlstad Grand Prix Award vill istället rikta uppmärksamheten till de ledarinsatser som är förutsättningen för denna framgång.

Till formen ser priset ut som ett stort hjärta, eftersom det är en av de viktigaste egenskaperna hos en bra och framgångsrik idrottsledare. Priset är tillverkat i genuint trä för att symbolisera kopplingen till Karlstad och Värmland, där det finns världsledande kompetens inom papper, trä och massaområdet, vilket också har tydliga kopplingar till forskningen vid Karlstads universitet.

Priset delas ut under friidrottsgalan Karlstad Grand Prix den 25 juli av Karlstads universitet och Karlstads kommun.

Kommentarer och mer information:

Mats Ahrén, kultur- och fritidsdirektör i Karlstads kommun, ordförande i juryn, mobil 070-239 58 31.
Anne-Christine Larsson Ljung, universitetsdirektör på Karlstads universitet, mobil 070-688 51 73.
Stefan Holm, mobil 070-243 38 90.
Annika Dahlman, mobil 072-507 70 35.
Linda Olsson, kommunikationsstrateg, Karlstad kommun, telefon 054-540 10 23.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.