Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Sommarblommor utanför Stadshotellet 2016 då temat var äppelblom.

Karlstad ska översvämmas av röda blommor

Lagom till alla hjärtans dag kan Karlstads kommun avslöja att årets tema för vår- och sommarblommorna är ”Kärleken är röd i ett rosa skimmer”. Redan på alla hjärtans dag kommer några röda blommor se dagens ljus då miljöförvaltningen delar ut Fairtrade-rosor på Stora torget.

Kommunstyrelsen i korthet den 12 februari

Kommunstyrelsen i korthet den 12 februari

Kommunstyrelsens årsredovisning för 2018 godkänns och en hamntaxa för Karlstads kommun har tagits fram. Det var några av ärendena på kommunstyrelsens februarimöte.

Centrumnära förskola med kultur inpå knuten invigs

Centrumnära förskola med kultur inpå knuten invigs

Nu inviger vi ytterligare en centrumnära förskola - Klara förskola, som ligger intill Våxnäsparken i stadsdelen Klara. Den består av tre avdelningar som är belägna på tre plan, en avdelning per våning.

Pressinbjudan - Invigning av kuben för mänskliga rättigheter

Pressinbjudan - Invigning av kuben för mänskliga rättigheter

​30 svarta kuber, en för varje mänsklig rättighet, har skickats ut till utvalda skolor i Sverige och utomlands. En av dem har placerats i Värmland – närmare bestämt på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Nu på onsdag den 13 februari är det invigning!

Åtgärder mot brister ger effekt

Åtgärder mot brister ger effekt

Skolinspektionen riktade kritik mot Nyeds skola i Molkom och Frödingskolan på Kronoparken förra året, efter en rutinmässig granskning. Under hösten redogjorde Karlstads kommun för de åtgärder som vidtagits på skolorna. Skolinspektionen och har nu fattat beslut i båda ärendena och har kommit fram till att de allra flesta av bristerna nu är åtgärdade.

​Love week på Sundstabadet

​Love week på Sundstabadet

På torsdag är det dags för Alla hjärtans dag. Hela veckan kommer du kunna känna kärleken flöda på Sundstabadet.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.