Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan - Invigning av kuben för mänskliga rättigheter

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Invigning av kuben för mänskliga rättigheter

30 svarta kuber, en för varje mänsklig rättighet, har skickats ut till utvalda skolor i Sverige och utomlands. En av dem har placerats i Värmland – närmare bestämt på Sundsta-Älvkullegymnasiet. Nu på onsdag den 13 februari är det invigning!

Kuben är ett program som drivs av Raoul Wallenberg Academy och belyser mänskliga rättigheter, mänskliga skyldigheter och civilkurage.

Skolor får stöd med att arbeta strategiskt för att uppfylla skolans övergripande demokrati- och värdegrundsuppdrag samtidigt som eleverna uppmuntras att själva göra skillnad. Skolan bestämmer själv vilka aktiviteter som sker runt kuben under året.

Arbetet avslutas i samband med Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti då alla 30 kuber samlas i en offentlig utställning i Stockholm.

Enda skolan i Värmland

Sundsta-Älvkullegymnasiet är den enda värmländska skola som deltar i projektet. Dans- och teaterelever i årskurs två på estetiska programmet har arbetat med kuben.

Förra veckan placerades kuben för mänsklig rättighet nummer sju, likhet inför lagen, framför entrén på Sundsta-sidan. Nu på onsdag är det dags för invigning!

Dag: Onsdag 13 februari
Tid: Klockan 12.00
Plats: Sundsta-Älvkullegymnasiet, entrén på Sundsta-sidan

För mer information kontakta:
Inger Fransson-Finn, teaterlärare, 054-540 22 35
Helene Vendel, rektor estetiska programmet, 054-540 13 95
David Falk, kommunikatör, 054-540 13 07

Välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.