Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 12 december

Kultur- och fritidsnämnden i korthet 12 december

​På kultur- och fritidsnämndens möte 12 december beslutades bland annat om ett antal kommunala stöd till kulturinstitutioner för 2019, om inriktningen för den nya verksamheten på Kronoparken, återrapportering om Orrholmens parklek samt en rapport om att starta fler allaktivitetshus.

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 10 december

Vård- och omsorgsnämndens beslut i korthet 10 december

För mer information kontakta vård- och omsorgsnämndens ordförande Marléne Lund Kopparklint, 070-614 14 90 eller ansvarig handläggare för respektive ärende. Kontakta respektive parti vid frågor om egna förslag eller reservationer. Det fullständiga protokollet från vård- och omsorgsnämndens sammanträde publiceras på karlstad.se när det är justerat, om cirka en vecka.

Pressinbjudan - Nya slammottagningen invigs

Pressinbjudan - Nya slammottagningen invigs

Nu står den nya slammottagningen klar och det kan det produceras ännu mer fordonsgas vid Sjöstads reningsverk. Slammottagningen är mer modern, luktar mindre och har större kapacitet. Tisdag 11 december är det dags för invigning och rundvisning!

Religionsbussen

Med buss till moskéer, tempel och kyrkor

Nu upprepar vi succén. Alla är varmt välkomna att följa med religionsbussen på en rundtur till Karlstads moskéer, tempel och kyrkor lördagen den 8 december kl 13-16. Bussen utgår från Bibliotekshuset i Karlstad och är en del av samarbetet med trossamfunden i Karlstad.

En av de nya elbussarna som ska trafikera snabbusslinjen ute på testtur.

Invigning av snabbusslinjen lördag 8 december

Lördag 8 december kl 11-14 är det invigning av Karlstads nya snabbusslinje på Stora torget. Då kommer Karlstadsborna kunna provåka de nya elbussarna, pyssla med barnen och fråga Karlstadsbuss om allt som har med buss att göra. Vid invigningen kommer även de nya elbussar att döpas efter framstående värmlänningar.

Foto: Christine Holm

Pressinbjudan: Yrkesinformation för gymnasieelever

Jägmästare, tandläkare, författare, soldat, pilot och präst. Det är några av de femtiotal yrken som presenteras på en stor yrkesinformationsdag för gymnasieelever nu på onsdag den 5 december.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.