Gå direkt till innehåll

Ämnen: Sport

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson tog emot årets idrottsledarstipendium

Sven-Göran ”Svennis” Eriksson får 2024 års idrottsledarstipendium

Karlstad Grand Prix Award är Karlstads kommuns och Karlstads universitets idrottsledarstipendium på 30 000 kronor, som instiftats för att belöna stora ledargärningar inom svensk idrott. Årets prissumma kommer skänkas av stipendiaten till Cancerfonden. Det är 16:e året som stipendiet delas ut och det sker i samband med den stora friidrottsgalan Karlstad Grand Prix den 4 juli.

Istället för band fick ett skott på mål av Frida Nilsson (C) fick förklara den nya konstgräsplanen invigd

Ett skott på mål - nu är Kroppkärrs nya konstgräsplan invigd!

Den fullstora konstgräsplanen på Kroppkärrs IP, blev klar i augusti, men idag var det dags för den officiella invigningen. En boll i kassen av Frida Nilsson, (C) kommunalråd fick symbolisera att projektet är i mål och att planen är invigd!

Nu är Ilandahallen invigd!

Nu är Ilandahallen invigd!

Med ballonger, fika, tal och några skott på mål av Anders Tallgren (S), kommunalråd och Robert Halvardsson (MP), ordförande Kultur- och fritidsnämnden, invigdes idag den efterlängtade idrottshallen i Skåre.

Solstadens sportcenter

Solstadens sportcenter prisas som Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023

Karlstads kommuns satsning på nya arenor har redan lockat många evenemang och intresserade åskådare. Nu har Föreningen Sveriges Stadsbyggare utsett Solstadens sportcenter till Årets Stadsbyggnadsprojekt 2023.
Viktigt i en växande stad
I motiveringen lyfts vikten av sport- och fritidsanläggningar i samband med att en stad växer. Anläggningar som är väl lokaliserade, bra planerade och hållbart

Pressinbjudan: Uppskattad friskvårdsdag för seniorer är tillbaka!

Pressinbjudan: Uppskattad friskvårdsdag för seniorer är tillbaka!

Flamenco, gåfotboll, dans, yoga, gympa och mycket mera. Karlstads kommun bjuder in till friskvårdsdag för seniorer tisdag den 23 maj, klockan 10-15, vid Skutberget (grönområdet nära Motionscentralen).
Program
Gemensamma aktiviteter på grönområdet
10.20 Välkomsttal 10.30 Underhållning på scen: "Anders och Christer" 11.00 "Komigånggympa", Friskvården i Värmland 11.30 Danspass, Friskis och

In February 2023 the city of Karlstad, Sweden, will host the The 10th Winter Cycling Congress.

Niels van der Poel to ice cold international congress in Karlstad, Sweden

Next year the city of Karlstad, Sweden, will host The 10th International Winter Cycling Congress on 22–24 February 2023, together with the Winter Cycling Federation, in Karlstad. It will be three full days with everything you need to know about winter cycling. One of the speakers who will inspire the audience is the world record holder and double Olympic medalist, Niels van der Poel.

Premiäråk i rutschkanan

Skutbergets äventyrslekplats invigd

I strålande solsken och med barnaskratt invigdes Skutbergets äventyrslekplats under tisdagseftermiddagen. På plats fanns barn från Gruvlyckans förskola, avdelning Diamanten, Erik Nilsson (Kd) och Henrik Lander (C).

Pressinbjudan: Startskott idrottsfestivalen – elever på is i Tingvalla isstadion

Pressinbjudan: Startskott idrottsfestivalen – elever på is i Tingvalla isstadion

Nu drar Idrottsfestivalen igång för att fira att den stora arenasatsningen i Karlstad är klar. Vi bjuder in till ett startskott i samband med att elever provar på bandy i Tingvalla isstadion.
Medverkar gör representanter för de sju partier som kom överens om den stora arenasatsningen - Moderaterna, Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Centerpartiet, Miljöpartiet, Liberalerna och Kristdemokratern

Framtidens arenor invigs med Idrottsfestival

Framtidens arenor invigs med Idrottsfestival

Prova på-idrott, fotbollsmatcher, bandymatcher, friidrottstävlingar, allmänhetens åkning, föreläsningar och massor av inspiration för såväl utövare som publik – det är vad som väntar när Karlstads nya arenor ska invigas. Paketerat i festivalkostym med dans, ansiktsmålning och konsert med Tusse! Allt helt utan kostnad.

Sola arena - utomhusarenan på Solstadens sportcenter. I bakgrunden syns även Eva Lisa Holtz arena.

Pressinbjudan: Förhandsvisning av Sola arena och Tingvalla isstadion

Sola arena, Karlstads nya utomhusarena för friidrott, fotboll och amerikansk fotboll, står i det närmaste klar och vi vill stolt visa upp den. Efter visningen erbjuder vi även möjlighet att kika in i Tingvalla isstadion som också snart står klar.

Pressinbjudan: Friskvårdsdag för seniorer

Pressinbjudan: Friskvårdsdag för seniorer

Gåfotboll, vattengympa, dans, boule, sång och mycket mera. Karlstads kommun bjuder in till friskvårdsdag för seniorer torsdag den 16 juni, klockan 10-15, vid Sundstatjärn.

De nya arenorna på Solstadens sportcenter kanske kan bli aktuella om Karlstad blir värdstad för SM-veckan.

Karlstad vill vara värd för SM-veckan sommar

Karlstads kommun ansöker om att få bli värdstad för SM-veckan, sommaren 2025 eller 2026. Med de nya arenorna på plats vill kommunen bjuda Karlstadsborna på högklassig idrott och stjärnglans.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.