Gå direkt till innehåll

Ämnen: Barn, ungdom

Högstadieskolor i Karlstad blev platser för att uppleva biologisk mångfald

Högstadieskolor i Karlstad blev platser för att uppleva biologisk mångfald

Fyra högstadieskolor i Karlstad har förändrat sina grönytor i år för att gynna biologisk mångfald. Förändringen baserar på elevers egna idéer och Karlstads kommun och forskare från Karlstads Universitet hjälpte till att förverkliga dessa idéer. Resultaten är fina ytor med många blommor och humlor och fjärilar som flyger runt!
Förändringar på skolor i Karlstad är en del av projektet ”Lära och l

Kulturnatten och kulturknatta 2024

Kulturnatten och kulturknatta 2024

Till helgen är det dags för 2024 års Kulturnatt och Kulturknatta i Karlstad. När skymningen säker sig över staden så kommer Kommunen tillsammans med föreningslivet att bjuda på ett energisprakande kulturutbud.

Nya Orrholmsskolan invigd under soliga förhållanden

Nya Orrholmsskolan invigd under soliga förhållanden

Sensommarsolen visade sig på sitt bästa humör och så gjorde även 320 förväntansfulla elever tillsammans med skolpersonal, rektor, politiker och en drös medverkande gäster när det var dags att inviga nya Orrholmsskolan efter två års byggnation.

Karlstad utsedd till Sveriges friluftskommun 2024  - ”Vi är så stolta”

Karlstad utsedd till Sveriges friluftskommun 2024 - ”Vi är så stolta”


Tillgänglighetsanpassningar av vandringsleder, ett stort politiskt stöd för satsningar på friluftslivet och en dialog med unga i ett mångkulturellt område som resulterade i en utematplats. Det är några anledningar till att Karlstads kommun har utsetts till Sveriges friluftskommun 2024.
Utmärkelsen delas ut av Naturvårdsverket, Svenskt Friluftsliv och Sveriges Fritids- och Kulturchefsföreni

Rapporter om badklåda runtom Karlstads kommun

Rapporter om badklåda runtom Karlstads kommun

Vi har fått in samtal från personer som fått klåda efter att ha badat vid Mangenbaden i Molkom, Kungsnäs badplats och Bomstadsbaden. Med tanke på det varma vädret kan det röra sig om den så kallade badklådan. Det är inte farligt men det kan klia, ungefär som myggbett.

I Karlstads kommuns finns massor med sommaraktiviteter för barn och unga. Fotograf: Linn Malmén

Ett aktivt sommarlov för barn och unga i Karlstad

Dagläger, dagkolloveckor, grillkvällar, skaparverkstad, simskola, läsutmaning, konstkollo eller extra öppet på fritidsgårdar? Det är bara några exempel från utbudet som Karlstads kommun tillsammans med föreningsliv och studieförbund erbjuder barn och unga för ett aktivt sommarlov.

Karlstadsbornas idéer i fokus i Wennbergsparkens nya utformning

Karlstadsbornas idéer i fokus i Wennbergsparkens nya utformning

En ny specialritad lekplats med Klarälvens flottning som tema, grillplats, sittplatser under tak, nya träd, upprustad fontän, nya sittplatser och planteringar. Det är några av inslagen i den nya gestaltningen av Wennbergsparken som presenterades idag.
Under de senaste åren har Wennbergsparken till stora delar varit en arbetsplats eftersom kommunen har lagt ner en dagvattenledning och behövt anv

Margareta Friman, prorektor vid Karlstads universitet och Lina Larhult, ordförande i barn- och ungdomsnämnden, Karlstads kommun skrev under förlängt avtal för samarbetet.

Nytt tvåårsavtal för Näktergalen Karlstad

Karlstads universitet och Karlstads kommun har tecknat ett nytt tvåårsavtal för samarbetet Näktergalen, mentorsprogrammet som syftar till social hållbarhet och att väcka grundskolelevers intresse för högre utbildning.

Pressinbjudan 23 maj: inför skolavslutning och student

Pressinbjudan 23 maj: inför skolavslutning och student

På pressträffen berättar vi hur skolavslutning och student kommer att genomföras. Tillsammans med elever och vårdnadshavare göra vi skolavslutning och student till någonting fint och minnesvärt även i år!

Meningsfulla aktiviteter genom Fritidsklubben

Meningsfulla aktiviteter genom Fritidsklubben

Projektet Fritidsklubben är just nu i full gång att erbjuda meningsfulla fritidsaktiviteter för elever i årskurs 5–6. Under vårterminen pågår ett pilotprojekt på Färjestadsskolan där eleverna får testa på en mängd fritidsaktiviteter i samverkan med lokala aktörer.

Maria Kjällström, skoldirektör, Linda Larsson (S) kommunstyrelsens ordförande, Klara Perhamre, miljöstrateg och eleverna Liam Målerud Sundler, Cassandra Torin, Emil Forsberg och Siri Pergel..

​​Elevborgarråd återträffen - eleverna mötte politikerna för återrapportering​

Arbetet med elevdemokrati, elevinflytande och att lyssna på och inkludera elever i viktiga samhällsfrågor på riktigt - fortsatte idag. 44 elevrepresentanter fick under fredagsförmiddagen träffa kommunstyrelsens ordförande och sju nämndordföranden för att få en återrapport på vad som hänt med deras förslag hittills i Elevborgarråd för klimatet.

Miljö och framtid i fokus när Karlstads kommuns Draknäste avgjordes

Miljö och framtid i fokus när Karlstads kommuns Draknäste avgjordes

För andra året gick finalen av Karlstads kommuns Draknäste av stapeln, där elever från grundskolan fick presentera lösningar av skarpa case från riktiga företag. Över 1500 elever har sedan höstterminen jobbat kreativt, gjort målgruppsanalyser, tagit fram prototyper och fina presentationer.

På fredag får 44 elevrepresentanter träffa kommunstyrelsens ordförande och nämndordföranden från sex nämnder för att få en återrapport på deras förslag i Elevborgarråd för klimatet.

Pressinbjudan: Återträff med Elevborgarråd för klimatet

Nu är det äntligen dags för återträff med Elevborgarråd för klimatet. På fredag får 44 elevrepresentanter träffa kommunstyrelsens ordförande och nämndordföranden från sex nämnder för att få en återrapport på deras förslag i Elevborgarråd för klimatet.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.