Gå direkt till innehåll

Ämnen: Kultur

Kulturnatten och kulturknatta 2024

Kulturnatten och kulturknatta 2024

Till helgen är det dags för 2024 års Kulturnatt och Kulturknatta i Karlstad. När skymningen säker sig över staden så kommer Kommunen tillsammans med föreningslivet att bjuda på ett energisprakande kulturutbud.

Ståtliga granar sökes till Karlstads olika torg

Ståtliga granar sökes till Karlstads olika torg


Nu börjar jakten på årets julgranar till Stora torget och andra utvalda platser. För att hitta de mest ståtliga granarna behöver kommunen Karlstadsbornas hjälp. Tipsa om en bra gran så hjälper kommunen till att ta ner granen och fräser bort stubben efteråt.
I år är det åtta granar som ska pryda olika allmänna platser i kommunen. Vi söker granar till följande platser:
Stora Torget Ha

Folkfest med Nationaldagsfirande och gratiskonsert på Sandgrundsudden 5-6 juni.

Nationaldagsfirande och gratiskonsert- GERD möter Wermland Operas orkester 5-6 juni

Utöver traditionellt storslaget Nationaldagsfirande 6 juni bjuder Karlstads Kommun in till Sommarkväll på udden onsdag 5 juni 18.30. Kvällen inleds med smakprov från kommande allsångsshow med sångare, musiker och dansare från daglig verksamhet. Svenska mästare hyllas innan det är dags för ”GERD möter Wermland Operas orkester”.

​​Upplev ljudkonst i naturen!​

​​Upplev ljudkonst i naturen!​

Från och med den 26 april till november kommer Karlstadsborna ha möjlighet att uppleva ljudkonst i naturområden i och omkring Karlstad, genom projektet Självfallen samklang av Gustav Perman och Karlstads kommun.

Cimberly Wanyonyi, vinnare av Idol 2023, Bolibompadraken och Sommarskuggan, samt Klara Hammarström.

Välkommen på Melfest på Stora torget

Karlstad välkomnar Melodifestivalen med färgsprakande underhållning på Stora torget! Intervjuer med Melodifestivalartisterna, uppträdande med Bolibompadraken och Sommarskuggan, Klara Hammarström och Idolvinnaren 2023.

Ida Hallquist, årets ambassadör för vardagshjältar

Pressinbjudan: årets vardagshjältar hyllas på stora torget 2 december

Vardagshjältar är Karlstads kommuns årliga utmärkelse till de som arbetar för våra barn och unga. Det är Karlstadsborna själva som nominerat. I år presenterar och hyllar vi dem på stora torget tillsammans med årets ambassadör Ida Hallquist och hennes vänner från Idol Jens Hult och Victor Crone samt Frida Nilsson, kommunalråd (C).
Priset delas ut i fyra kategorier: årets medarbetare, årets fören

Ta del av historien om dikter från 1600-talets Bob Dylan och se kolorerade ritningar av byggnader som aldrig blev byggda.

Pressträff inför Arkivens dag 2023

Arkivens dag firar 25 år och det kommer uppmärksammas med en aktivitetsdag. Besökare får möjlighet att titta in bakom kulisserna och ta del av massa spännande historia! Inför detta bjuder vi in till pressträff, måndag 6 november klockan 11.00 i Bibliotekshuset.

Familjedag i Vålberg

Familjedag i Vålberg

Måndag 10 juli bjuder vi på familjedag i Vålberg klockan 13.00-17.00 i samband med båtbusspremiären mellan Vålberg och Borgvik. Vi bjuder på musik och en massa aktiviteter i Sjösalaparken. Gycklaren Marcel, DJ Rylie, Ingvar Karlsson med sina Gamla polare uppträder. Bibliotekets sommarbuss kommer, ponnyridning, käpphästbana med mera.

Gerd.

Festlig invigning av Sommar i kvarteret Almen

På fredag 7 juli klockan 18.00 på den nya scenen inviger vi sommarens program i kvarteret Almen. Det blir dans, konserter med Gerd och med Visklubben Hallen och underhållning av gycklaren Marcel.

Erik Nilsson och Henrik Sjöberg vid utställningen i Karlstadsrummet.

Tusentals historiska bilder från Karlstad i ny webbkarta

​Idag lanserar Karlstads kommun en ny webbkarta med gamla fotografier från tusentals platser i Karlstad. Bilderna är tagna på uppdrag av Karlstads kommun och är främst från 1940-talet fram till 1980-talet. Idag öppnar även en utställning med exempel från bildskatten i Karlstadsrummet.

Från vänster: Håkan Holm Alteblad (S) vice ordf. stadsbyggnadsnämnden, Erik Nilsson (KD) ordf. stadsbyggnadsnämnden, Anna Jansson Heimdahl, Hans Heimdahl

Återställde släktgårdens forna glans – fick Karlstads byggnadsvårdspris 2019

Bekanta tyckte att det var onödigt när Anna och Hasse började ta bort tilläggsisoleringen och rev balkongen. Men det var del i arbetet att återställa den gamla släktgården till sitt ursprungliga utseende. Idag fick paret Karlstads kommuns byggnadsvårdspris för renoveringen av den gamla Värmlandsgården i Ulvsbyn.

Visa mer

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.