Gå direkt till innehåll
Tingvalla-eleven David Bergin är en av sex finalister i Swedish Young Chef Award.
Tingvalla-eleven David Bergin är en av sex finalister i Swedish Young Chef Award.

Pressmeddelande -

Tingvalla-elev till final i nationell kocktävling

David Bergin studerar tredje året på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tingvallagymnasiet. Nu är han klar för final i Swedish Young Chef Award!

Swedish Young Chef Award är en kocktävling för årskurs 3-elever på restaurangskolor över hela landet. En jury har bedömt inskickade recept och valt ut sex finalister.

- Det är naturligtvis en stor ära och jag känner mig väldigt stolt. Jag har alltid drömt om att bli en erkänt bra kock och det här känns som ett bra steg på vägen, säger David Bergin.

Finalen avgörs under GastroNord på Stockholmsmässan den 27 april.

- När jag är i final så siktar jag såklart på att vinna, men bara att vara i final är lite av en seger i sig. Jag ska göra mitt bästa. Får jag fram det jag vill med min mat, så kommer jag vara nöjd, säger David Bergin.

”Stolt över vår elev”

Jimmi Rundblad är en av lärarna på restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tingvallagymnasiet.

- David har helt rätt inställning och brinner verkligen för kockyrket. Då klarar man vad som helst. Vi är naturligtvis väldigt stolta över att en av våra elever har tagit sig ända till final i en stor tävling med hård konkurrens, säger Jimmi Rundblad.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet på Tingvallagymnasiet förbereder eleverna för en bra yrkeskarriär i en bransch som behöver kompetent och utbildad personal. Eleverna kan välja mellan inriktningarna ”Kök och servering” och ”Bageri och konditori”.

För mer information kontakta:
David Bergin, elev Tingvallagymnasiet, 076-29 17 546
Jimmi Rundblad, lärare Tingvallagymnasiet, 076-83 49 666
David Falk, kommunikatör gymnasieförvaltningen, 076-11 88 290

Ämnen

Kategorier

Regioner


I Karlstads kommun bor över 90 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstad styrs efter valet 2014 av en allians mellan M, L, C, KD och MP. I Karlstads kommun arbetar cirka 7 000 medarbetare för visionen om att skapa god livskvalitet för 100 000 Karlstadsbor.

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.