Gå direkt till innehåll
Teknik- och fastighetsnämnden i korthet 22 juni

Pressmeddelande -

Teknik- och fastighetsnämnden i korthet 22 juni

Teknik- och fastighetsnämnden beslutade bland annat om att upphandla en entreprenör för att bygga ny förskola på Färjestad och att köpa mark som kan användas som aktivitetsyta i Lungvik. Här kan du läsa mer om några av besluten som fattades vid dagens sammanträde.

Önskemål om tillgänglighetsanpassad badplats och marina tillgodosedda

I en motion från Socialdemokraterna föreslås att kommunen ska installera en personlyft på lämplig badplats, utreda om det går att installera en personlyft för att göra en marina tillgänglig samt utreda om en personlyft kan bidra till att öka tillgängligheten till båtbussarna. Teknik- och fastighetsförvaltningen bedömer att motionens förslag redan är utförda eller inplanerade att utföras under 2022 och 2023.

  • En personlyft för rörelsehindrade installerades på Örsholmsbadet i samband med den tillgänglighetsanpassning som genomfördes där i våren 2022.
  • Personlyft i marina finns installerad vid marinan vid Kanikenäset som är tillgänglig för allmänheten.
  • Pengar har redan avsatts för att öka tillgängligheten till båtbussarna genom att installera en personlyft vid båtbussens hållplats i Inre hamn. Finns med i teknik- och fastighetsnämndens grundram för investering för 2023.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden anser att motionen är besvarad eftersom motionens förslag redan är utförda eller planeras utföras under 2022 och 2023.

Kommunen köper mark som i framtiden kan användas som aktivitetsyta i Lungvik

Teknik- och fastighetsförvaltningen ser behov av att kommunen köper fastigheten Lungvik 1:57 eftersom den utgör en viktig del i planprogrammet som håller på att tas fram i Lungvik.

Fastigheten har ett strategiskt läge och är, utöver jordbruksmark, områdets enda plana och öppna yta som lämpar sig som allmän aktivitetsyta för boende i Alster, både nu och i framtiden. Exempel på aktiviteter som ytan skulle kunna användas till är spontanidrott, startplats för motionsspår i skogen intill och enklare anordningar som utegym, fotbollsplaner med mera. Ytan är viktig för att främja en god folkhälsa.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner köpet av fastigheten Lungvik 1:57.

Entreprenör ska upphandlas till ny förskola på Färjestad

En helt ny förskola i två plan ska byggas på Färjestad. Placeringen blir söder om Färjestadsskolan, på den tidigare skoltomten. Teknik- och fastighetsförvaltningen är i slutskedet av projekteringen och en förfrågan kommer gå ut hösten 2022. Detaljplanen som innehåller både förskola och bostäder väntas bli antagen under sommaren 2022. Förfrågan kommer gå ut först när detaljplanen vunnit laga kraft.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden ger teknik- och fastighetsförvaltningen i uppdrag att genomföra upphandling av en ny förskola på Färjestad.

Gata i Klara ska byggas om för nytt bostadsområde

Ett nytt bostadsområde med omkring 250 bostäder planeras i stadsdelen Klara, på ytan mellan E18, Tingvalla IP och Brigadmuseum. Kommunen ska därför upphandla en entreprenör för att bygga om Kaserngatan med nya dagvattenledningar, fjärrvärme, gator, belysning och en trädallé. En skyddsvall och en gång- och cykelväg ska byggas i området av exploatörerna för bostadsområdet.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden ger teknik- och fastighetsförvaltningen i uppdrag att genomföra upphandling av utförandeentreprenad inom projektet Sandbäckens gård, som är en del av Sandbäcken 1:1.

Försäljning av mark i Bråtebäckens industriområde

Företaget FryxGames AB vill köpa en fastighet inom området Bråtebäcken, som de har reserverat till och med den 31 juli 2022. De gällande markpriserna för området är från 2016 och teknik- och fastighetsnämnden förbereder just nu att underlag för att revidera markpriserna som ska beslutas hösten 2022. För att företaget ska kunna köpa fastigheten inom ramen för reservationsavtalet föreslår teknik- och fastighetsnämnden att priset revideras redan nu så att fastigheten kan säljas.

Beslut: Teknik- och fastighetsnämnden godkänner förslaget om att överlåta fastigheten Karlstad Busterud 1:165 till FryxGames AB för 500 kronor per kvadratmeter.

Samtliga beslut

Här kan du läsa hela protokollet med samtliga beslut när det är färdigjusterat.

För mer information kontakta:

Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden, 054-540 12 78

Per-Anders Bergman, teknik- och fastighetsdirektör, 054-540 65 72

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.