Gå direkt till innehåll
Sundstabadet redo för Sveriges största mötesplats för vattenträning

Pressmeddelande -

Sundstabadet redo för Sveriges största mötesplats för vattenträning

Under söndag och måndag 12–13 augusti arrangerar Svenska Badmästareförbundet årets H2O-dagar på Sundstabadet. H2O-dagarna är landets största inspirations- och utbildningstillfälle för professionella ledare inom vattenträning. H2O-dagarna kommer tillbaka till Karlstad, där arrangemanget med framgång genomfördes även 2016.

Svenska Badmästareförbundet genomför årligen vatteninspirationsdagarna H2O. Konferensen riktar sig till professionella gruppträningsinstruktörer i vatten.

– De drygt 100 deltagarna kommer att erbjudas ett 50-tal vattenträningspass ledda av några av landets främsta gruppledare, däribland flera av Sundstabadets medarbetare. Vi har även gästinstruktörer från Danmark och Holland, säger Marie Nordblom, ansvarig för H20-dagarna från Svenska Badmästareförbundet.

På söndagen föreläser Tina Thörner, som har många strängar på sin lyra, bland annat kartläsare och mental tränare. På måndagen avslutas H2O-dagarna med att Sundstabadet bjuder på ett tufft combatinspirerat pass, där blåtiror och näsblod garanteras.

– Sedan nya Sundstabadet öppnade för fem år sedan har vi haft som målsättning att bli en av landets absolut bästa anläggningar inom gruppträning i vatten. De duktiga instruktörernas engagemang och intresse gör att vi tilldelats Sveriges största arrangemang inom området. Det är fantastiskt kul och H2O-dagarna kommer att göra att vi på sikt kan göra en ännu bättre verksamhet för våra gäster, säger Stephan Hammar, verksamhetschef Bad och sport, Karlstads kommun.

Sundstabadet stängt för allmänheten

Med anledning av H2O-dagarna kommer Sundstabadet att vara stängt för allmänheten hela söndagen den 12 augusti till och med klockan 14.00 på måndag den 13 augusti.

Svenska badmästareförbundet

Svenska Badmästareförbundet arbetar för utveckling av badanläggningar samt utveckling och utbildning av anställda inom branschen.

För mer information eller besök på plats, kontakta:
Stephan Hammar, verksamhetschef Sundstabadet
Telefon 054-540 25 17
E-post: stephan.hammar@karlstad.se

Marie Nordblom, ansvarig H20-dagarna från Svenska Badmästareförbundet
Telefon: 070-878 24 10
E-post: blommedalen111@gmail.com

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.