Gå direkt till innehåll
Varför är det bra att läsa högt för sina barn? Det lyfter Johan Östling och Björn Andersson Ling i en film som Karlstads kommun tagit fram.
Varför är det bra att läsa högt för sina barn? Det lyfter Johan Östling och Björn Andersson Ling i en film som Karlstads kommun tagit fram.

Pressmeddelande -

Skolpsykologen: ”Läs högt och stärk ditt barn”

Varför är det bra att läsa högt för sina barn? Det lyfter Johan Östling och Björn Andersson Ling i en film som Karlstads kommun tagit fram. Filmen som riktar sig till vårdnadshavare ska visas i bibliotekshuset under Kulturnatta och vid föräldramöten.

Syftet med filmen är att öka kunskapen hos föräldrar, stärka barns utveckling och lyfta bibliotekets alla resurser och möjligheter. Att öka kunskapen om högläsningens alla positiva effekter är en del i det föräldrastödsarbete som medarbetare i Karlstads kommuns förskolor och grundskolor arbetar med.

Skolpsykologen Mikael Widoff, som också medverkar i filmen, arbetar inom elevhälsan i Karlstads kommun:

- Genom bland annat film vill vi betona att läsning för våra barn stärker anknytningen. Det skapar ett tillfälle där närhet uppstår mellan barn och förälder och det öppnar upp för det sponta empatiska samtalet. Läsningen tränar uppmärksamhet och koncentrationsförmåga hos barnet. På sätt får barnen lättare att skapa relationer och samspela med andra i framtiden, förklarar Mikael Widoff.

    Niklas Wikström (L), barn- och ungdomsnämndens ordförande, vill öka kunskapen inom området hälsa:

    Film är ett effektivt sätt att förmedla saker på och vi tänker att det är viktigare än någonsin att skapa utrymme för djupare samtal med barn med tanke på hur det gångna året har sett ut, säger Niklas Wikström.

    Filmen visas i bibliotekshuset under Kulturnatta som pågår under en månad, med start idag. Du kan också se filmen på Karlstad.se.

    För mer information kontakta:

    Niklas Wikström (L), barn- och ungdomsnämndens ordförande, 054-540 12 82
    Mickael Widoff, skolpsykolog, 054-540 76 31
    Anna Carlsson, chef centrala elevhälsan, 054-540 36 91
    (Caroline Sörensen, kommunikationsstrateg, 054-540 39 74)

    Ämnen

    Kategorier

    Regioner

    Kommunen med den glada solen som symbol

    I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.