Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Välkommen på inspirerande matmässa

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen på inspirerande matmässa

Karlstads kommun har nyligen avslutat en ny upphandling av Nära Mat som möjliggör att köpa mer närproducerad mat med pedagogiskt mervärde till kommunens alla matgäster. Torsdag 21 april anordnar vi matmässa med fokus på närproducerad mat.

På matmässan kommer kockar och producenter mötas för att inspirera och visa upp produkter och användningsområden av de närproducerade råvaror som serveras varje dag till Karlstads kommuns matgäster.

Mässan ger en möjlighet att inspirera andra kockar i hur råvarorna kan användas samt ett tillfälle att få träffa producenter och diskutera framställning och produktutveckling bland annat. Skolpersonal kommer också att få möjlighet att inspireras till hur måltiderna kan användas i pedagogiskt syfte.

Vi bjuder in media att komma och träffa Karlstads kommuns lokala matproducenter och provsmaka kockarnas bästa recept på närproducerad mat och svenska baljväxter. Välkommen till en smakfest och lär känna personerna och råvarorna bakom tallriken.

Dag: torsdag 21 april

Tid: 12.30

Plats: sociala stråket på Sundsta-Älvkullegymnasiet, Sävegatan 7, 654 63, Karlstad

För mer information kontakta:

Alain Grenard, kostchef, gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, 054-540 13 20

Amanda Karlsson, kommunikatör, barn- och ungdomsförvaltningen, 054-540 35 20

Varmt välkommen!

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.