Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Toaletterna har fått nog

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Toaletterna har fått nog

Toaletter är vana vid att hantera skit, men vill inte bli behandlade som papperskorgar. Det är mycket som hamnar i toaletten som inte borde vara där och toaletterna börjar få nog. Vi uppmärksammar Världstoalettdagen och delar ut papperskorgar för att det ska vara lätt att spola rätt.

FN har utsett den 19 november till Världstoalettdagen, en dag som skapa medvetenhet kring det faktum att många människor i världen i dag lever med stora sanitetsproblem. I år vill vi uppmärksamma vikten av att spola rätt och att toaletten inte är en papperskorg.

Utdelning av papperskorgar

Vi kommer att dela ut papperskorgar, i form av pedalhinkar, till allmänheten. För att det ska vara lätt att spola rätt. Att spola ner olämpliga saker i toaletten kan orsaka källaröversvämningar och utsläpp av förorenat vatten i naturen. Skräp ska inte i avloppet utan i papperskorgen. Bara kiss, bajs och toapapper ska spolas ner i toaletten.

-För att hålla våra vattendrag och sjöar fria från kemikalier och föroreningar uppmanar vi Karlstadsborna att sluta fulspola och tänka på vad de häller ut i handfatet. Genom att spola rätt kan du bidra till ett renare vatten, säger Patrik Nilsen, avdelningschef på VA-avdelningen

Dag: 19 november

Tid: Klockan 12.00

Plats: Mitt i city

För mer information kontakta:

Patrik Nilsen, avdelningschef på VA-avdelningen, 054-540 65 78

Sofia Carlson, kommunikatör på teknik- och fastighetsförvaltningen, 054-540 69 87

Välkommen!

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.