Gå direkt till innehåll
Konsumentrådgivare Ina Johansson vid entrén till de nya lokalerna i bibliotekshuset.
Konsumentrådgivare Ina Johansson vid entrén till de nya lokalerna i bibliotekshuset.

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Öppet hus i konsument- och energirådgivningens nya lokaler

Energi- och klimatrådgivningen och konsumentrådgivningen KöpRätt har flyttat till bibliotekshuset i Karlstad. Hit kan du komma och få råd om allt från solceller på ditt tak till vad du har för rättigheter vid ett bilköp eller om du känner dig lurad in i ett avtal. Onsdag 5 februari kl 10-12 är det öppet hus i de nya lokalerna.

Rådgivningen är en del av Karlstads kommun men KöpRätt stöttar även Hammarö och Torsby kommuner med konsumentrådgivning. Energi- och klimatrådgivningen har även de ett ansvar som sträcker sig utanför Karlstads gränser och ger råd till privatpersoner och företagare även i Grums, Hammarö och Kils kommuner.

Enklare för besökare

Verksamheterna har tidigare suttit i Samhällsbyggnadshuset. Nu har flyttlasset gått till bibliotekshuset i Karlstad där de hoppas kunna ta emot besökare på ett enklare sätt.

- Vi vill att det ska vara enkelt för alla att komma till oss och få hjälp. Bibliotekshuset har många besökare redan idag och nu kan du även titta in hos oss om du ändå har ärenden på stan, säger konsumentrådgivare Ina Johansson.

Öppet hus

Vid onsdagens öppna hus kommer dörren att stå öppen för alla som vill komma. Då kan du se lokalerna och ställa frågor till kommunens experter.

Dag: Onsdag 5 februari

Tid: Kl 10-12

Plats: Bibliotekshuset, plan 3, Västra Torggatan 26

Boka gärna tid

Spontanbesök tas emot på eftermiddagar och i mån av tid. För att vara säker på att få bästa hjälp rekommenderar rådgivarna att du bokar tid

- Ibland kan vi vara uppbokade redan men har du bokat tid kommer vi tillsammans arbeta för att lösa ditt problem på bästa sätt efter just dina förutsättningar, säger energi- och klimatrådgivare Kimmo Hägglund

För mer information kontakta:

Ina Johansson, konsumentrådgivare, tfn 054-540 46 81

Elisabeth Eklo, konsumentrådgivare, tfn 054-540 46 84

Kimmo Hägglund, energi- och klimatrådgivare, tfn 054-540 46 97

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.