Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Nu avgörs stadsfinalen i Kockduellen mellan Karlstads högstadieskolor

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Nu avgörs stadsfinalen i Kockduellen mellan Karlstads högstadieskolor

Med ett antal givna råvaror gäller det för niondeklassarna att skapa och tillaga valfri maträtt på bara 50 minuter. Tävlingsreglerna i Kockduellen liknar dem vi känner igen från populära matlagningsprogram i TV.

Flera av Karlstads kommuns grundskolor deltar i den rikstäckande skoltävlingen. Kock är idag ett bristyrke och förhoppningen är att skapa ett större intresse för matlagning och på sikt öka antalet sökande till gymnasieskolans restaurang- och livsmedelsprogram.

En jury bedömer maträtterna utifrån ett antal givna kriterier som är desamma på alla skolor runt om i landet; utseende/uppläggning, smak, lagsamarbete, metod inklusive kreativitet, tillvägagångssätt, hygien och hållbarhetstänk.

Under hösten har alla elever i årskurs 9 på Frödingskolan, Rudsskolan, Hultsbergsskolan och Nyeds skola varit med i Kockduellen på en hemkunskapslektion. De har arbetat två och två. Att tävla och få en jurybedömning var dock frivilligt.

– Vi har fått uppleva väldigt mycket energi och stolthet, Caroline Häggqvist, kostchef och en av samordnarna för Kockduellen.

Nu är det dags för stadsfinalen där vinnarna från respektive deltagande skola möts för att göra upp om vem som kan få chansen att tävla vidare i riksfinalen.

Välkommen att bevaka detta spännande arrangemang!

Tid och plats

Plats: Restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Tingvallagymnasiet, Gamla saluhallen, Tingvallagatan 2, Karlstad

Datum: 7 februari 2024

Tid: Tävlingen pågår klockan 16.00-18.00

Kontakt:

Linnea Olsson Lee, koststrateg barn- och ungdomsförvaltningen, 070-686 65 55, linnea.olsson2@karlstad.se

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.