Gå direkt till innehåll
På måndag lanserar Karlstads kommun e-tjänsten Förenklingstjänsten för företagare.
På måndag lanserar Karlstads kommun e-tjänsten Förenklingstjänsten för företagare.

Pressmeddelande -

Ny förenklingstjänst för företagare

Den 2 maj lanserar Karlstads kommun en ny e-tjänst för att underlätta för näringslivet i Karlstads kommun: Förenklingstjänsten för företagare.

Genom Förenklingstjänsten kommer företagare, via en e-tjänst, kunna lämna synpunkter som kan underlätta för näringslivet i kommunen. Det kan vara synpunkter om upplevt krångel i kontakten med kommunen och förslag på förenklingar.

– Det ska vara enkelt att driva företag i Karlstads kommun. Ingen företagare ska behöva uppleva att det är svårt och krångligt att ha kontakt med kommunen i olika ärenden. Tanken med Förenklingstjänsten är att underlätta och förbättra Karlstads kommuns myndighetsutövning och service till företagare, säger Alexander Torin (M), kommunalråd och ordförande i näringslivsrådet.

E-tjänsten lanseras 2 maj på karlstad.se

– Den nya e-tjänsten vänder sig till företagare som har upplevt att något har varit onödigt svårt eller otydligt i kontakten med kommunen. Vi tar gärna emot förenklingsförslag som underlättar för företagare och som rör våra ansvarsområden, säger Märet Engström, näringslivschef i Karlstads kommun.

Förenklingstjänsten kan användas av näringslivs- och företagsrepresentanter. Privatpersoner kan som vanligt kontakta kommunen via Karlstads kommuns Kontaktcenter.

För mer information kontakta:

Alexander Torin (M), kommunalråd och ordförande i näringslivsrådet, telefon 072-717 58 71

Märet Engström, näringslivschef, telefon 070-020 54 36

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.