Gå direkt till innehåll
Från vänster till höger:  Petra Lund, Anna-Lena Edgren, Max Wirén, Mattias Nilsén, Natasha Gadji, Linnéa Skarped, Aneta Bäckman, Linda Gödebu, Ann-Louise Sandström Axelsson, Joakim Mörn.  Frånvarande: Louise Robertsson och Katarina Plank.
Från vänster till höger: Petra Lund, Anna-Lena Edgren, Max Wirén, Mattias Nilsén, Natasha Gadji, Linnéa Skarped, Aneta Bäckman, Linda Gödebu, Ann-Louise Sandström Axelsson, Joakim Mörn. Frånvarande: Louise Robertsson och Katarina Plank.

Pressmeddelande -

Nu startar projektet som ska minska deltagarnas bilåkande

Av 60 sökande till Karlstads kommuns nya projekt Vägbanarna, fick 12 personer möjligheten att vara med för att försöka minska sitt bilåkande. Personerna som valts ut är tidigare vanebilister som oftast valt att resa med bil till och från arbetet eller på fritiden.

Projektet som genomförs tillsammans med Region Värmland Kollektivtrafik, är en del av satsningen Klimatneutrala Karlstad 2030. Syftet är att deltagarna utifrån sina förutsättningar ska öka andelen resor som genomförs på ett klimatsmart sätt. Det kan innebära att deltagaren byter ut bilen mot buss, promenad eller cykel. En av deltagarna är Anna-Lena Edgren som bor i Väse. Hon sökte till projektet för att utmana sig själv och för att bryta det egna bilberoendet.

-Jag bor på så vis att det är svårt att klara sig helt utan bil, men i dagens läge tycker jag inte att det är försvarbart att ta bilen till jobbet när det går att resa på andra sätt, säger Anna-Lena Edgren. Mest utmanade för mig kommer att vara tiden, jag är både morgontrött och tidsoptimist så att passa busstider kommer att bli en prövning.

Följ deltagarna i sociala medier under ett år
Om man är nyfiken på hur det går för deltagarna kan man följa dem via Karlstads kommuns nya instagramkonto ” hallbartresandekarlstad”, där kommer man få ta del av deras upplevelser och utmaningar. Vill man följa dem ännu närmare i deras vardag så kan man också följa dem enskilt.

-Förhoppningsvis kommer jag genom mitt instagramkonto; bussresan, bidra till att andra personer prövar att ställa om sina resvanor, men det kommer också vara ett sätt för mig själv att föra dagbok över ups and downs, säger Anna-Lena Edgren.

Hälsotest och personliga mål
Utöver regelbundna träffar med aktuella teman kommer projektgruppen också genomföra en utmaning eller uppgift till varje träff, ett hälsotest och sätta upp egna personliga mål. Mattias Nilsén som bor på Kronoparken har som mål att få mer kondition och styrka och ser att cykeln är ett alternativ sätt för att ta sig runt i hela Karlstad.

-Jag är både förväntansfull och taggad, och tycker att det ska bli roligt att komma igång. Sen är jag även lite nervös över tanken att jag ska cykla ett par gånger i veckan, inte minst över vintern. Men just det ska även bli kul och jag ser det som en bra utmaning!

Konton att följa:

Kontaktpersoner för mer information:
Johanna Hedqvist, projektledare Vägbanarna, Karlstads kommun, 054 - 540 43 25.
Anna-Lena Edgren, projektdeltagare, anna-lena.edgren@karlstad.se.
Mattias Nilsén, projektdeltagare, 076 – 652 11 98.

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kontakter

Helena Wassén

Helena Wassén

Kommunikationsstrateg Miljöförvaltningen 054-540 64 64

Relaterat innehåll

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.