Gå direkt till innehåll
Nu pågår rivningen av Våxnäshallen invändigt. Om några veckor börjar den så kallade tungrivningen.
Nu pågår rivningen av Våxnäshallen invändigt. Om några veckor börjar den så kallade tungrivningen.

Pressmeddelande -

Nu rivs Våxnäshallen

Rivningen har redan börjat invändigt och under februari kommer den så kallade tungrivningen igång som kommer bli synlig för allmänheten. Arbetet ska vara klart i juni och på platsen blir det istället en grusplan som föreningslivet ska kunna använda och en liten byggnad för att bevara det befintliga skyddsrummet.

Våxnäshallen fick skador i takkonstruktionen efter stora snöfall 2019 och har varit helt stängd för all verksamhet de senaste två åren. Eftersom kommunen har byggt den nya friidrottsarenan Eva Lisa Holtz arena ska nu Våxnäshallen rivas.

Anledningen till att rivningen inte skett tidigare är för att kommunen undersökte möjligheten att behålla Våxnäshallen genom att stärka upp konstruktionen via pelare. Men den lösningen blev för kostsam så det alternativet är inte längre aktuellt.

En vägg och ett skyddsrum ska behållas

Våxnäshallen sitter idag ihop med en fotbollshall och fotbollshallen ska vara kvar. Den vägg som separerar de två hallarna är idag en innervägg och kommer att förstärkas till en yttervägg. Det arbetet kommer att ske nu medan Våxnäshallen fortfarande står.

- Det befintliga skyddsrum som finns i hallen ska bevaras så vi kommer att bygga en liten byggnad för det. Skyddsrummet har tidigare använts som omklädningsrum så tanken är att det ska kunna fungera som det även fortsättningsvis, berättar projektledare Korosh Akbarzadeh på teknik- och fastighetsförvaltningen.

En plats för föreningslivet

Efter att Våxnäshallen har rivits kommer det att bli en grusad yta och befintliga sidobyggnader med omklädningsrum och kansli, fotbollshall och airdome kommer att finnas kvar. Precis som tidigare kommer ytan att kunna användas av föreningar.

- Det är bra att hallen nu rivs så att ytan blir tillgänglig igen och kan användas av föreningslivet, säger teknik- och fastighetsnämndens ordförande Monika Bubholz (MP).

För mer information kontakta

Monika Bubholz (MP), ordförande teknik- och fastighetsnämnden, tfn 054-540 12 85

Korosh Akbarzadeh, projektledare teknik- och fastighetsförvaltningen, tfn 054-540 67 80

Ämnen

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.