Gå direkt till innehåll
Kokningsrekommendationen för Molkom hävs

Pressmeddelande -

Kokningsrekommendationen för Molkom hävs

Vi har nu fått provresultat som gör att vi kan häva rekommendationen om att koka dricksvattnet i Molkom. Att vi häver kokningsrekommendationen innebär att vattnet inte längre behöver kokas innan det används till dryck eller till matlagning.

En vattenläcka på Skolgatan i Molkom i lördags gjorde att Molkomsborna var utan vatten. Eftersom ledningssystemet varit trycklöst fanns det risk för att läckan kunde ha påverkat vattenkvaliteten. Därför gick Karlstads kommun ut med en kokningsrekommendation.

Vi har sedan lördags regelbundet provtagit vattnet. Idag den 22 september är provresultaten rena och vi kan häva kokningsrekommendationen.

- Vi vill tacka våra vattenabonnenter för gott tålamod under kokningen. Vi har tagit prover dagligen för att kartlägga förekomsten av bakterier. Varje prov tar ett par dagar att få alla analyssvar på. Det krävs två på varandra följande prov som är rena innan vi kan häva kokningsrekommendationen. Vi har nu fått två rena prov och kan därför häva kokningsrekommendationen, säger Patrik Nilsen, avdelningschef på VA-avdelningen.

Det går alltså bra att använda dricksvattnet precis som vanligt i Molkom.

För mer information kontakta:

Patrik Nilsen, Avdelningschef VA-avdelningen, telefon 054-540 65 78

(Sofia Carlson, kommunikatör, telefon 054-540 69 87)

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.