Gå direkt till innehåll
Kokningsrekommendationen för Älvsbacka hävs

Pressmeddelande -

Kokningsrekommendationen för Älvsbacka hävs

Vi har nu fått provresultat som gör att vi kan häva rekommendationen om att koka dricksvattnet i Älvsbacka. Att vi häver kokningsrekommendationen innebär att vattnet inte längre behöver kokas innan det används till dryck eller till matlagning.

Kokningsrekommendationen utfärdades 10 november. På grund av ett nedfallet träd över ledning fick vattenverket i Älvsbacka problem med elförsörjning och det ledde till lågt vattentryck för boende i Älvsbacka under torsdagsmorgonen. När det blir lågt tryck eller inget tryck i ledningarna finns det risk för att för att det kan läcka in något, till exempel bakterier. Vi utfärdade därför en kokningsrekommendation som en försiktighetsåtgärd.

Provresultaten är rena

Vi har provtagit vattnet regelbundet sedan vi utfärdade kokningsrekommendationen. Idag den 14 november är provresultaten rena.

- Vi vill tacka våra vattenabonnenter för gott tålamod under kokningen. Vi har tagit prover dagligen för att kartlägga förekomsten av eventuella bakterier. Varje prov tar ett par dagar att få alla analyssvar på. Det krävs två på varandra följande prov som är rena innan vi kan häva kokningsrekommendationen. Vi har nu fått två rena prov och kan därför häva kokningsrekommendationen, säger Victoria Hågland Sandborgh, enhetschef på VA-avdelningen.

Det går alltså bra att använda dricksvattnet precis som vanligt i Älvsbacka.

För mer information kontakta:

Victoria Hågland Sandborgh, telefon: 054-540 69 11

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 96 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.