Gå direkt till innehåll
Karlstads kommun ingår partnerskap med Friskvården i Värmland

Pressmeddelande -

Karlstads kommun ingår partnerskap med Friskvården i Värmland

Vård- och omsorgsförvaltningen, Karlstads kommun har tecknat avtal med Friskvården i Värmland kring ett idéburet offentligt partnerskap (IOP).

Målsättningen är att samverka för att förbättra Karlstadsbornas levnadsvanor inom områdena mat och motion.

– Fokus ska vara på att bevara det friska under en längre tid och därmed motverka och förskjuta behov av andra insatser, säger Stefan Jonsson (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden.

Friskvården i Värmland är en ideell länsövergripande organisation som främst vänder sig till personer som behöver extra stöd för att förbättra sina levnadsvanor, vilket ska bidra till att utjämna hälsoskillnader i länet. Till Friskvården i Värmland kan alla komma genom egen kontakt eller via Fysisk aktivitet på recept (FaR) som ordineras från hälso- och sjukvården.

– Vi är glada över och ser fram emot möjligheten att fördjupa vårt samarbete med Karlstads kommun och få till en ökad långsiktighet när vi arbetar tillsammans för att förbättra kommuninvånarnas levnadsvanor, säger Per Hjalmarsson, verksamhetschef Friskvården i Värmland.

I Karlstads kommun pågår omställningen mot god och nära vård där individens behov och möjligheten till ett hälsosamt liv ska stå i fokus.

– Vi ser ett ökat behov av vård och omsorg utifrån att vi blir allt fler äldre i Karlstad. Vi behöver därför arbeta mer med hälsofrämjande och förebyggande insatser nära och med Karlstadsborna. Här ser vi att ett samarbete med Friskvården i Karlstad kommer att stärka vårt arbete, avslutar Stefan.

Fakta

Idéburet offentligt partnerskap (IOP) är en samverkansform sprungen ur en vilja att lösa samhällsproblem gemensamt över sektorsgränserna.

För mer information kontakta:

Stefan Jonsson (S), ordförande vård- och omsorgsnämnden, 070-020 34 13

Per Hjalmarsson, verksamhetschef Friskvården i Värmland, 010-476 47 43


Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 8 000 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.