Pressmeddelande -
Inbjudan till avslutningskonferens projektet Värmlands Arbetskraft 2.0 den 9 november
Värmlands Arbetskraft 2.0 är ett projekt som har riktat sig till unga vuxna 15 – 29 år, som varken arbetar eller studerar med prioritering på unga som saknar fullständig grund- eller gymnasieskola. Totalt har 282 ungdomar deltagit i projektet.
Projektet har haft som mål att deltagarna ska börja studera, arbeta eller närma sig arbetsmarknaden. Det har varit extra fokus på att arbeta med parallella insatser och utveckla samverkan med utbildningsanordnare och arbetsmarknadsenheter men också att vidareutveckla arbetet med uppsökande insatser för unga 15 – 29 år.
Värmlands Arbetskraft 2.0 inkluderar sex kommuner i Värmland: Arvika, Hammarö, Karlstad, Kil, Kristinehamn och Sunne.
Under konferensen kommer projektet kommer att beskrivas, sammanfattas och utvärderare kommer att presentera projektets resultat. Under dagen kommer även en inspirationsföreläsning med Marco Vega genomföras och workshops där projektmedarbetare och unga kommer att delta.
Media inbjuds att vara med hela eller delar av dagen.
Dag: onsdag 9 november.
Tid: 9–16.
Plats: Karlstad CCC.
För mer information kontakta:
- Pia Andersson, projektkoordinator. Telefon/SMS:070-699 74 07.
- Jennie Holmberg, projektkoordinator. Telefon/SMS: 070-362 72 80.
Intervjuer ges gärna under tisdagen eller mellan 8.00 -9.00 eller efter lunch under konferensdagen. Projektledare och ungdomar finns med på konferensen och de kan intervjuas i paus.
Dagens program
•9.00-9.30: Kaffe och registrering.
•9.30-10.00: Inledning av dagen.
•10.00-10:10: Svenska ESF-rådet Anders Ihrén.
•10.10-10.35: Utvärderare Niga Hamasor och Sofia Cuevas från Veta Advisor presenterar projektets resultat.
•10.35-11.00: Paus.
•11.00-12.30: inspirationsföreläsning med Marco Vega.
Marco Vega har en bakgrund som projektledare och samtalsterapeut inom kommun och landsting gällande frågor som rör sexualitet, maskulinitet och SRHR (sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter).
Marco är reklamaren och kommunikatören som bytte bana och satsade helhjärtat på hälsa. Hälsa i den bredare betydelsen av begreppet. Mer än bara fysisk aktivitet, kost och vila. Den psykiska hälsan som handlar om vad vi tänker samt vad vi känner.
Utöver kropp, tankar och känslor har vi den sociala hälsan som handlar om samhället, grupper och vår känsla av att tillhöra och vara trygga. Sist men inte minst har vi en sexuell hälsa som påverkar oss dagligen.
Våra relationer, intimiteten, kärleken, familjer och normer. Det är i mötet mellan dessa fyra aspekter av hälsa som Marco rör sig.
•12.30-13.30: Lunch.
•13.30- 15.20: Workshops.
Workshops som handlar om de framgångsfaktorer och metoder som arbetats med i projektet. Dessa kommer att presenteras av projektpersonal, deltagare och samarbetsparter i projektet.
•Suppoted Education Presentation hur man arbetat med Supported Education för att stötta elever med utmaningar att klara sina studier.
•Flexibla utbildningsformer ”VEM ÄR DET SOM ÄR MISSLYCKAD EGENTLIGEN?” Välkommen på en workshop om flexibla utbildningsvägar för ungdomar som inte riktigt passar innanför skolans ramar
•Bemötande Vi berättar hur vi jobbat med bemötande mot våra ungdomar. Vad har miljön för roll när det gäller bra bemötande?