Gå direkt till innehåll
Globala Karlstad 2024 – Hållbarhet och inspiration i fokus

Pressmeddelande -

Globala Karlstad 2024 – Hållbarhet och inspiration i fokus

I oktober står Karlstad i hållbarhetens tecken när Globala Karlstad återvänder med ett spännande program. Under de kommande två veckorna bjuder Karlstads kommun in till en rad kostnadsfria aktiviteter, med målet att engagera och inspirera Karlstadsborna att leva mer hållbart.

Aktiviteterna spänner över allt från kreativa workshops till inspirerande föreläsningar. Bland höjdpunkterna finns bland annat en klädbytardag den 19 oktober, där gamla plagg får nytt liv. Samtidigt hålls en föreläsning med modejournalisten Anna Blom som delar sina bästa tips på hur du kan bygga en hållbar kapselgarderob.

Föreläsning med Isabelle McAllister

Den 16 oktober står Isabelle McAllister i rampljuset med sin föreläsning "Skavank – laga, vårda och uppskatta det gamla och nötta". Under kvällen delar hon med sig av konkreta tips för att ta hand om och bevara våra hem och våra saker. Genom en insiktsfull resa där vi får reflektera över våra konsumtionsvanor och med ett praktiskt fokus visar Isabelle hur vi kan använda traditionella byggtekniker och moderna hållbarhetsprinciper för att stärka våra hem, minska slitaget på plånboken och göra en insats för miljön.

Återbruk av jeans – Skapa och reparera

För den händige erbjuds två workshops med fokus på jeans och återbruk. Den 21 oktober kan deltagarna skapa väskor av gamla jeans – ett kreativt sätt att förvandla gamla plagg till något nytt och användbart. Den 23 oktober sätter vi fokus på att förlänga livslängden på kläder med en jeanslagarworkshop ledd av Johanna Gustavsson från @OmtagKarlstad. Här får deltagarna lära sig olika tekniker för att laga jeans, vilket bidrar till en mer hållbar garderob.

Under Globala Karlstad bjuder vi in till kostnadsfria aktiviteter för alla åldrar. Vi hoppas att programmet både ska väcka nyfikenhet och ge konkreta verktyg för att leva mer klimatsmart i vardagen.

Hela programmet finns på karlstad.se/globalakarlstad

För mer information kontakta:

Tobias Skönnemark, projektledare Globala Karlstad, 054 540 80 77.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner

Kommunen med den glada solen som symbol

I Karlstads kommun bor nu drygt 97 000 invånare. Här finns ett blomstrande näringsliv och ett rikt utbud av upplevelser, natur, kultur och idrott. Karlstads kommun har cirka 7 500 medarbetare som alla arbetar för visionen om ett bättre liv i solstaden.