Pressmeddelande -
Count2Ten vill berätta för ungdomar som mår dåligt att det finns hjälp att få
Karlstads kommun tillsammans med Brottsofferjouren Värmland och projektet Count2ten genomför nu en kampanj riktad till ungdomar för att möta deras oro i en svår och annorlunda tid. Vi vill berätta att vi finns kvar – det finns hjälp att få. Kampanjen kommer att synas i olika sociala kanaler mellan 22 februari och 8 mars.
- Denna gång var det självklart att lyfta de effekter som pandemin får för våra unga, och att göra det genom en digital kampanj. Vi hör från ungdomarna hur distansundervisning och ökad isolering kan kännas jobbigt. Som samhälle måste vi visa att vi finns här och vill hjälpa till när det är svårt. Det finns många aktörer som står beredda och vi hoppas kunna förmedla kontaktvägarna, säger Sofi Bertilsson, kultursamordnare på UNO, Ungdomens hus och projektledare för Count2Ten.
Vi finns för dig
Målgruppen för kampanjen är ungdomar 13-25 år. Det kan finnas många anledningar att ungdomar idag känner en större oro. Kanske känner de sig mer ensamma och isolerade? Eller upplever hot och hat på nätet? Kanske på grund av något jobbigt och betungande hemma eller i skolan och på fritiden? Oavsett anledningen till oro vill vi förmedla att hjälpen bara finns ett telefonsamtal, eller ett mejl bort. Våga höra av dig, snälla!
- Vi vill ge ungdomarna hopp och berätta att det både finns stöd att få och att det kommer att bli bättre, säger Asal Narimani, samordnare och verksamhetsutvecklare på Brottsofferjouren Värmland.
På www.karlstad.se/vifinnsfordig har vi samlat information och kontaktuppgifter till kommunala verksamheter och andra organisationer och myndigheter där det finns stöd och hjälp att få. Bifogat finns ett exempel på hur ett inlägg i sociala kanaler ser ut.
- Vi är många inom Karlstads kommun som vill räcka ut en hand till de som har det jobbigt. Även om vi anpassat och fått stänga verksamheter finns vår hjälp och stöd till unga alltid kvar. Vi hoppas att även de vuxna hittar vår lista med kontaktuppgifter till stöd och hjälp som finns att få och förmedlar det vidare om de känner någon ungdom som mår dåligt, säger Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden.
Om Count2Ten
Count2Ten startade 2008 som ett initiativ med syfte att lyfta våldsrelaterade problem, manifestera mot gatuvåld och öka tryggheten för Karlstads ungdomar. Med åren har konceptet utvidgats och handlar mer övergripande om trygghet för unga. Teman som vi jobbat med de senaste åren är bland annat antirasism, antisexism, civilkurage, psykisk hälsa och socialt entreprenörskap. Count2Ten arrangeras två gånger om året, i februari och oktober, som fysiska arrangemang i form av exempelvis livemusik, workshops, föreläsningar, stand up och filmvisningar på UNO, Ungdomens hus.
Vårens Count2Ten är framtagen i samarbete med Brottsofferjouren Värmland.
För mer information kontakta:
Sofi Bertilsson, kultursamordnare på UNO, Ungdomens hus och projektledare för Count2Ten.
sofi.bertilsson@karlstad.se
054-540 24 81
Asal Narimani, samordnare/ verksamhetsutvecklare, Brottsofferjouren Värmland
asal.narimani@varmland.boj.se
054-18 28 88
Johanna Larsson (M), ordförande kultur- och fritidsnämnden
johanna.larsson@karlstad.se
054-540 29 31